דריכות - והכנות להמשך המחאות: משרד ההגנה האמריקני החליט הלילה (רביעי) להעביר כ-1,600 חיילים לאזור וושינגטון, זאת לאחר כמה לילות של הפגנות אלימות, שהגיעו אפילו אל מחוץ לבית הלבן. בינתיים בבירה, כמו גם באזורים נוספים בארצות הברית, הוכרז עוצר לילי - אך ההמונים עדיין נמצאים בחוץ. במהלך אחד האירועים הלילה נפצעו 5 בני אדם, ביניהם 2 שוטרים, כתוצאה מחילופי המהלומות.
לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"הכוחות במצב כוננות מוגבר", אמר דובר הפנטגון. מטרת המהלך היא לתמוך ברשויות האזרחיות בעיר ובדיכוי ההפגנות האלימות באזור, אך הדובר הבהיר כי בשלב זה - טרם נעשו פעולות אקטיביות בבירה מצד הצבא. המהלך מגיע בהמשך להודעת האיום של הנשיא טראמפ, לפיה אם לא יינקטו צעדים משמעותיים יותר מצד השלטונות המקומיים נגד המוחים - הממשל לא יהסס להשתמש בצבא.
כמה דיווחים אמנם מעידים על לילה שקט יותר שעבר על ארצות הברית מבחינת היקף האלימות וחומרתה, ביחס לאירועי היממות הקודמות. אך עם זאת, התרחשו שורה של מקרים - ביניהם ירי מצד שוטרים לעבר מפגינים בניו יורק, במהלכו נפצעו 5 בני אדם - ביניהם 2 שוטרים. משטרת ניו יורק עצרה בשעות האחרנות כ-40 מפגינים ברחבי העיר, אך מסתמן כי זהו מספר ראשוני שצפוי לעלות. בתגובה לאירועים ב"תפוח הגדול", צייץ הנשיא טראמפ בתהייה: "מתי המושל קומו יקרא לעזרת הממשל הפדרלי?"
“Chaos, lawlessness, and destruction take over New York.” @FoxNews When will Governor Cuomo call the Federal Government for help?
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 3, 2020
When 100,000 Americans died because of his incompetent leadership, this president golfed.
— Joe Biden (@JoeBiden) June 3, 2020
When Americans peacefully protested outside the White House, this president tear-gassed them for a photo-op.
Donald Trump was elected to serve us all — but he only looks out for himself.
למרות עוצר שהוכרז במוקדים מרכזיים בארצות הברית, ביניהם וושינגטון, ניו יורק ולוס אנג'לס - נראה שישנם מפגינים שאינם חוששים לעבור על ההנחייה להישאר בבתים. חרף הדילול במספר המפגינים, נצפו עדיין מאות מהם באזור הסמוך לבית הלבן. בהמשך, דווח שהם התקדמו למיקום מרוחק יותר. גם בניו יורק - במהלך הלילה נמשכו צעדות המחאה במנהטן ובברוקלין.
בתוך כך, ההפגנות בסיאטל הביאו להגשת כ-14 אלף תלונות נגד השוטרים המקומיים - בשל התנהלותם מול המפגינים. בין הטענות שהועלו: ריסוס גז פלפל, הכאת מפגינים, שבירת חלונות בחנות ועוד שורה של ליקויים, לכאורה, בטיפול המשטרתי במהומות.
בעקבות גל האירועים האלימים, שירותי ההסעות בניו יורק, במרכזן חברות כמו אובר וליפט, החליטו להפסיק את פעולתן למשך היממה הקרובה. משמעות המהלך היא שגם עובדים חיוניים, שאינם נכללים בהגבלות העוצר, לא יוכלו להשתמש במערך ההסעות הקבוע שלהם - ויאלצו להסתמך על הליכה או נסיעה במוניות או בתחבורה ציבורית - שעדיין מוגבלת בשל נגיף קורונה.