בדרך ליציאה מהסגר: לאחר שבועות רבים בהן מדינות ברחבי העולם סגרו את אזרחיהן בבתים במטרה להתמודד ולעצור את התפשטות נגיף הקורונה, בימים האחרונים כבר מתחילים לראות את הסוף. בצרפת הלימודים יחזרו בהדרגה ובטקסס שבארה"ב כבר מדברים על פתיחת מסעדות. ביפן, לעומת זאת, הממשלה הודיעה על החזרת הסגר – לאחר שגל התפרצות נוסף הכה במדינה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
צרפת
הממשלה הצרפתית הכריזה על יציאה הדרגתית מהסגר, שתתבצע באופן הדרגתי ועל פי חלוקה לאזורים – כך שפריז ככל הנראה לא תהיה בין המקומות הראשונים שבהם תהיה פתיחה מחודשת של המשק.
החל מה-11 במאי, יחלו תלמידי בתי הספר היסודיים והגנים לחזור ללימודים, שבוע לאחר מכן תלמידי החטיבה יחזרו ללמוד גם כן ורק בסוף חודש מאי תיערך הערכת מצב לפיה יחליטו אם וכיצד להחזיר את תלמידי בתי הספר התיכוניים ללימודים. חשוב לציין שמספר התלמידים בכל כיתה לא יעלה על 15, ומספר הילדים בגן לא יעלה על עשרה – ועל כולם תהיה חובת חבישת מסכות.
במקביל, תחל פתיחת חנויות והחזרת התחבורה הציבורית לפעילות כמעט מלאה, אך עם זאת לא ייפתחו מוזיאונים, מסעדות, תיאטראות ובתי קולנוע. בנוסף, צרפת היא הראשונה להכריז על ביטול העונה בליגות הכדורגל, ועל ביטולם של אירועי ספורט מרובי קהל.
ראש הממשלה הצרפתי מסר כי עד שיימצאו חיסון או תרופה - מה שעשוי להימשך בין שנה לשנתיים - צרפת תצטרך ללמוד כיצד לנהל שגרה רגילה ככל הניתן. המטרה נכון לעכשיו היא לבצע כמה שיותר בדיקות ולבודד את החולים משאר האוכלוסייה.
ארה"ב
בארה"ב המצב רחוק מלהיות קרוב לסיום. נכון לעכשיו, אכן ישנן מדינות שבהן ניתן לראות שיפור במספר הנדבקים והמתים, אך במקביל ניתן לראות מדינות שבהן ישנה דווקא החמרה במצב. במהלך הימים הקרובים ייחצה רף המיליון חולים במדינה – כשמתו נכון לרגע זה יותר מ-50 אלף בני אדם ברחבי המדינה.
בטקסס, למשל, החליטו שלא להאריך את הסגר מעבר לפרק הזמן הנוכחי. כחלק מהחזרה לשגרה, ייפתחו בטקסס חנויות ואף מסעדות – כמובן שבהתאם להנחיות ולהגבלות שייקבעו במדינה בצל המשבר.
הנשיא טראמפ מבין את הצורך להחזיר את המשק לפעילות כמה שיותר מהר, ולכן מאיץ במושלי המדינות להחזיר את מערכות החינוך לפעילות כמה שיותר מהר, בזמן שחלק מהמושלים הכריזו כבר על כך שלא יחזירו את הלימודים לפני ה-1 בספטמבר.
יפן
לאחר שיפן הייתה הראשונה להכריז על סיום הסגר – היא הראשונה להכריז עליו מחדש. 26 יום לאחר שהיפנים חזרו לשגרה חדשה בצל הקורונה ואף פתחו את מוסדות הלימודים, גל נוסף של התפרצות קורונה הכה במדינה – וגרם לממשלה להכריז על סגר מחודש.
החגיגות שהגיעו עם סיום הסגר, בהן לא ניתן היה לראות שהיפנים פועלים לפי מגבלות או הנחיות חדשות, התבררו כמוקדמות מדי. השאלה שעומדת נכון מול עיניהם של היפים היא מדוע האסטרטגיה שבה נקטו השלטונות לא צלחה, והתשובה גם היא נמצאת בידיהם של השלטונות ביפן.
היפנים התגאו בכך שהם לא דוגלים בשיטת הבדיקות המרובות, ואף טענו שהם הצליחו להתמודד עם הנגיף מבלי להזדקק לכמות בדיקות גדולה. עם זאת, עכשיו השלטונות ביפן מבינים את גודל הטעות לאחר שהנגיף חזר להכות במדינה, כאשר נכון להיום כמות הבדיקות במדינה לכל מיליון איש עומדת על 1,000 בדיקות בלבד.
נתון זה משמעותי גם לממשלה ולמשרד הבריאות בישראל, לאור העובדה שנכון להיום מספר הבדיקות עומד על 35 אלף לכל מיליון תושבים – מה שעשוי להגביר את הסיכוי של המדינה להתמודד עם המשבר ולצאת מהסגר באופן הדרגתי ואפקטיבי – שלא יביא לחזרה מחודשת להסגר.