ד"ר סטיב קסאפידיס, רופא ותיק שעובד ביחידה לטיפול נמרץ באחד מבתי החולים בניו יורק, מעיד שיש לו סיוטים בלילה בגלל מטופלים שמתו. בריאיון שפורסם היום (ראשון) ברשת "סקיי ניוז" הבריטית, הוא מספר על העומס הבלתי נגמר בחדר המיון, על הקולגות שהפכו למטופלים ועל הפחד שלו מהאפשרות שיפתח הפרעת דחק פוסט טראומתית אחרי שמגפת הקורונה תחלוף.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
המצב בניו יורק הולך ומחמיר. בשבוע האחרון מספר המתים והחולים במדינה זינק משמעותית והגיע למעל ל-8,000 קורבנות וקרוב ל-200 אלף נדבקים. העומסים על חדרי המיון בבתי החולים עצומים וכעת, עדותו של ד"ר קסאפידיס ממחישה את ממדי האסון שמתרחש במדינה.
"כשאתה מצנרר את קנה הנשימה של הקולגה שלך, זה משפיע עליך", אמר ד"ר קסאפידיס. "כשאחד מבני המשפחה של הקולגות שלך גוססים, זה משפיע עליך. לצערי, כרופאים, אנחנו צריכים 'לבלוע' את זה ולהמשיך הלאה אל הבא בתור".
ד"ר קסאפידיס תיאר כיצד הקושי האישי מתגבר כאשר מדובר בחולה שהוא במקרה גם מטופל שלו: "היה לי מטופל שהכרתי במשך 25 שנה, אדם מבוגר ונחמד מאוד שמת לבד כי המשפחה שלו לא יכלה להגיע ולראות אותו ברגעיו האחרונים".
"אני לא יכול לישון", הוסיף הרופא בכנות. "מן הסתם אני חושש גם למשפחה שלי. אני חושש לחוות פוסט טראומה בהמשך החיים, כשכל זה ייגמר בתקווה. אני מתעורר עם סיוטים באמצע הלילה". לדבריו, אלו שלא נמצאים בלב האירועים בארה"ב לא מבינים עד כמה חמור המצב: "אי אפשר להבין את עומקם של הדברים ועדיף שלא ידעו".
בראיון קודם שהעניק הרופא ל"סקיי ניוז" לפני כשלושה שבועות הוא סיפר על תחילתה של המגמה המדאיגה: "האסון ב-11 בספטמבר הוא כלום לעומת מה שקורה עכשיו. אז חיכינו בדריכות למטופלים שלא הגיעו לעולם, עכשיו הם מגיעים. ואל תשלו את עצמכם שמדובר רק במבוגרים, הם בכל הגילים".