תביעה גדולה שהוגשה לפני מספר חודשים מטעם וואטסאפ, ענקית הטכנולוגיה העולמית, העמידה במרכז את חברת NSO הישראלית העוסקת בפיתוח תוכנות ללוחמת סייבר. הטענות היו שהחברה השתמשה בתוכנה שלה כדי לפרוץ למשתמשי האפליקציה - ביניהם בכירים בממשל ועיתונאים. כעת, במסגרת המשפט, מועלות טענות חדשות לגבי אופי הפעולה של חברת הסייבר: חדירה לשרתי וואטסאפ וניהול המעקב באמצעותם. ב-NSO מתנערים מההאשמות החדשות, ובימים הקרובים צפויים להגיב עליהן בבית המשפט.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
חברת וואטסאפ טוענת כעת כי חברת NSO פלשה לשרתיה בארצות הברית באמצעים טכנולוגיים פסולים. בכך לכאורה השיגה החברה שליטה מרחוק על מרכז הנתונים, ויכלה לחדור למכשירי המשתמשים. אחד המומחים שהיה מעורב בפרטי המקרה, טען כי השליטה של חברת הסייבר הישראלית במאגרי המידע כללה יומנים וכתובות IP, שאפשרו לה לעקוב אחר משתמשים ולזהות אותם.
בקבוצת NSO מסתייגים מהטענות הקשות באשר להתנהלותם. הם אמרו לעיתון ה"גרדיאן" הבריטי כי תוכנות הריגול שלה נרכשות במשך שנים על ידי גופים ממשלתיים, לצורך מעקב אחרי טרוריסטים ופושעים. עוד הוסיפו כי החברה אינה מחזיקה בבעלותה מידע על אופן השימוש של אותם לקוחות, ואצל מי הם משתילים את התוכנות.
זו הפעם הראשונה שבה חברה בסדר הגודל של וואטסאפ יוזמת תביעה מסוג כזה. החברה הישראלית מואשמת בהפרת זכויות אדם תוך התחברות, לכאורה, ל-1,400 מכשירים של המשתמשים באפליקציה הפופולרית. בוואטסאפ טוענים כי קורבנות הפריצה קיבלו שיחת טלפון דרך אפליקציית ההודעות, ובעת שענו – "נדבקו" בתוכנת הריגול של NSO – בשם "פגסוס".
ב-NSO מתכוונים להגיש תגובה לבית המשפט בימים הקרובים, ואומרים כי הטענות נגד החברה בלתי מבוססות. "המוצרים שלנו משמשים כדי לעצור טרור, לרסן פעילות פשיעה ולהציל חיים", אמרו ל"גרדיאן".
מחברת NSO נמסר בתגובה: "החברה דוחה בתוקף את טענות פייסבוק. בניגוד לטענות השגויות של פייסבוק, החברה אינה מפעילה את הטכנולוגיה בעצמה ומאפשרת אך ורק לגופי ממשל לרכוש ולהפעיל טכנולוגיות אלו. מוצרי החברה אינם מיועדים ואינם יכולים טכנולוגית לפעול בארה״ב, וכן אינם יכולים להיות מופעלים על מספרי טלפון אמריקאיים. כל מוצרי החברה פותחו למטרת הצלת חיים, סיכול טרור ומניעת פשיעה. החברה הגישה בקשה לסילוק על הסף לבית המשפט בקליפורניה".