חוקרים בנאס"א הצהירו היום (חמישי) כי ייתכן ואחד מהאוקיינוסים שנמצאים על הירח "אירופה" של כוכב הלכת צדק - יכול להכיל חיים. עבודתם של החוקרים מתבססת על סימולציות של מחשב שניתחו את המאגר שנמצא מתחת לכיפת הקרח של "אירופה". זהו אחד מהירחים בעלי המסה הגדולה ביותר במערכת השמש. המחקר עדיין לא אושש אולם הוא הוצג באחד מהכנסים הדגיטילים שהתקיימו לאחרונה בחסות משבר הקורונה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
המסה של כוכב הלכת צדק הופכת אותו לאחד מהכוכבים הגדולים במערכת השמש, כשמקיפים אותו לא פחות מ-79 ירחים, חלקם אסטרואידים שנלכדו בכוח הכבידה שלו. "אירופה" הוא הירח השישי של כוכב הלכת וגודלו קרוב לגודלו של הירח של כדור הארץ. פני השטח של אירופה מכוסים בקרח ורווחת השערה בקרב המדענים כי מתחת למעטה הקרח קיים אוקיינוס תת-קרקעי.
חישובים של החוקרים מצביעים על אפשרות שהאוקיינוס נוצר לאחר שבירה של מינרלים המכילים מים. החוקרים בנו את מודל ההנחה שלהם בעזרת מידע שהגיע מהגשושית "גלילאו", שנשלחה לחקור את צדק וירחיו ובעזרת טלסקופ החלל הידוע "האבל". הטלסקופ נבנה בשילוב כוחות בין נאס"א לסוכנות החלל האירופית.
ב-2016, האבל גילה עדות ראשונה של אדי מים שיצאו מתוך הקרקע של "אירופה". הממצאים מציעים הנחה כי כוכבי אוקיינוס כמו "אירופה" יכולים להיווצר בשל שינוי בהרכב של סלעים בגלל חום או פעילות טבעית אחרת. חימום הסלעים והלחץ שגבר עליהם גרם להתפרקות של מינרלים המכילים מים ולשחרורם מעל לפני הקרקע בצורה של אדים.
דוקטור מוהיט מלוואני דאסוואני, המדען הראשי במחקר, אמר: "אנחנו מאמינים שהאוקיינוס הזה יכול להכיל חיים. משימה נוספת של נאס"א המיועדת לירח של צדק תצא בשנים הקרובות ועבודתנו מרוכזת בהכנה למשימה הזו".