בסוף אפריל, עם התפשטות המגפה בבריטניה, מספר ילדים שנדבקו בקורונה אושפזו במצב אנוש לאחר שסבלו מדלקת רב מערכתיות. לפני כשבוע, מערכת הבריאות בניו יורק פרסמה התרעה לצוותים הרפואיים במדינה לאחר ש-73 חולי קורונה צעירים אושפזו גם הם עם סימפטומים דומים. שלושה מהם שאושפזו במצב קשה מתו. כעת מתברר שאלה סימפטומים של מחלה שגם היום לא ברור ממה היא נגרמת אך פוגעת בעיקר בילדים ובצעירים. החשש העיקרי: צעירים שנדבקו בקורונה מפתחים את התסמינים שלה.
מה הסימפטומים?
הסימפטומים שמדווחים דומים מאוד לאלה של מחלה בשם קווסאקי, שאובחנה לראשונה בסוף שנות ה-60 וגם היום לא ברור ממה היא נגרמת. המחלה הזאת היא נדירה ופוגעת בעיקר בילדים קטנים. הרשויות בניו יורק דיווחו על 15 חולים בני שנתיים עד 15 שאושפזו עם תסמינים של המחלה הזאת: לכולם היה חום גבוה, כאבים, הקאות, שלשולים ואצל מחיצתם התפתחה גם פריחה. יש לציין כי חלק מהנדבקים נמצאו חיוביים לנגיף קורונה – כלומר שנדבקו – אך חלקם נמצאו שליליים, ובכל זאת התפתחו אצלם התסמינים של מחלת קוואסאקי.
מחלת קוואסאקי גורמת לדלקת בדפנות העורקים ויכולה להגביל את זרימת הדם ללב. המחלה גורמת לחום גוף גבוה שנמשך יותר מחמישה ימים ומלווה גם בפריחה, בלוטות צוואר נפוחות, שפתיים סדוקות, נפיחות של ידיים ורגליים ובאדמומיות בעיניים.
כמה התופעה רחבה?
בבריטניה נער בן 14 מת לאחר שסבל מסימפטומים של המחלה, ובאירופה דווח על עוד כמה מקרים – ברובם החולים סבלו מכאבים בבטן, מתסמינים שונים במערכת העיכול ומדלקת בלב. עם התפשטות המחלה בעולם, התגברו הדיווחים על קוואסאקי גם בצד השני של האוקיינוס.
מושל ניו יורק אנדרו קומו הודיע על 73 מקרים של תחלואה כזאת בקרב ילדים. "חשבנו שילדים יכולים להעביר את הנגיף אבל לא חשבנו שהם יכולים לחלות גם", אמר מיד לאחר שהודיע על מותו הטראגי של ילד בן 5 שנדבק. אחרי אותו ילד מתו שני חולים צעירים נוספים. המושל קומו הוסיף כי מדובר ב"שלב חדש לגמרי" של המחלה: "אנחנו עבדנו בהנחה שצעירים לא מושפעים מהקורונה. אנחנו כבר לא בטוחים כל כך שזו עובדה".
בשל ריבוי המקרים ומשום שעדיין לא ברור בדיוק מה הסיבה למחלה הזאת, הצוותים הרפואיים בניו יורק הונחו לדווח על מקרים שבהם הם מזהים מחלה קשה שהתפתחה בקרב צעירים בני פחות מ-21. בהודעה מיוחדת לתקשורת שהופצה בעקבות המקרים האלה, הסבירה ד"ר ג'יין ניוברגר, יו"ר תוכנית מחלת קוואסקי בבית החולים לילדים בבוסטון שבמדינת מסצ'וסטס כי "אנחנו רוצים להרגיע את ההורים - נראה שזה נדיר". היא הוסיפה: "למרות שמחלת קוואסאקי עלולה לפגוע בלב או בכלי הדם, הבעיות בלב נעלמות בדרך כלל תוך חמישה או שישה שבועות, ורוב הילדים מתאוששים לחלוטין".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות