פאנל מדענים יוקרתי (NAS) כתב שלשום מכתב רשמי לבית הלבן, וטען כי לא נראה שנגיף הקורונה ייעלם ברגע שהטמפרטורות יעלו. זאת, בניגוד לדבריו של טראמפ, שאמר ש"כאשר הנגיף מתחמם – הוא נעלם באורח פלא". מהם הממצאים החדשים בנושא, והאם מזג האוויר משפיע על הקורונה?
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
במכתבו של הפאנל לבית הלבן אמרו חברי האקדמיה הלאומית למדעים כי הנתונים אינם החלטיים בשאלה האם נגיף הקורונה מתפשט באותה קלות במזג אוויר חם כמו במזג אוויר קר, והוסיפו כי זה ככל הנראה לא משנה, בהתחשב בכך שמעטים האנשים בעולם שחסינים מפני הנגיף.
"ישנן מספר עדויות שמעידות כי הנגיף עשוי לעבור ביעילות פחותה בסביבה עם לחות גבוהה יותר", כתבו. עם זאת, בהתחשב במיעוט החסינים בעולם ייתכן וזה לא יוביל לעצירת ההתפשטות בצורה משמעותית – ללא התערבויות מצד המדינות בנושא בריאות הציבור".
עוד כתבו המדענים, כי מחקר פורץ דרך בסין הראה כי גם בתנאי טמפרטורה ולחות מקסימליים, הנגיף התפשט באופן אקספוננציאלי, כאשר כל חולה הדביק קרוב לשני אנשים אחרים בממוצע". ד"ר וויליאם שפנר, מומחה למחלות זיהומיות במרכז הרפואי באוניברסיטת ונדרבליט, תמך בתאוריה: "למרות שאנחנו יכולים לקוות שמזג האוויר יתרום להפחתת ההדבקה, אנחנו לא יכולים לסמוך רק על זה. עלינו להמשיך לשמור על בידוד חברתי ואמצעים אחרים להפחתת ההעברה".
כל זאת בניגוד לדבריו של הנשיא טראמפ, שאמר כי נגיף הקורונה ייעלם במזג אוויר חם יותר. ב-10 לפברואר אמר בנאומו כי "הרבה אנשים חושבים שהנגיף ייעלם באפריל – עם החום. ברובו, זה ייעלם באפריל". טראמפ הוסיף וחזר על הטענה באותו יום, בעצרת פוליטית בניו המפשייר. "נראה שייעלם באפריל, על פי התאוריה אם מזג האוויר מתחמם – הנגיף נעלם באורח פלא", ואף חזר על זה בפעם השלישית ברשת פוקס ניוז.
ד"ר שפנר ציין כי הדוח שהוציא פאנל המדענים נותן הערכה מפוכחת יותר של המצב – מאשר טראמפ. "הנשיא הולך בצד שטוף השמש של הרחוב – והדוח לוקח את כולנו לצידו המוצל של הרחוב. הוא גורם לנו להבין שבאביב כלל לא יהיה פתרון".
במכתב ששלחו המדענים לבית הלבן מציינים מספר מחקרים במעבדות שהראו כי הדבקת הנגיף פחותה יותר בתנאים חמים ולחים – אולם זאת השערה בלבד. אחד מהמדענים, בחן את הנגיף במשך 16 שעות בטמפרטורות גבוהות. לטענתו, "נגיף הקורונה חי זמן רב יותר משפעת, שחפת, או SARS".
נקודה נוספת אליה התייחסו המדענים, היא שהנגיף עדיין מועבר בין אנשים במדינות עם מזג אוויר חם. "בהתחשב בכך שבמדינות שנמצאות באקלים קיצי כמו אוסטרליה ואירן הנגיף ממשיך להדביק במהירות, לא ניתן להניח ירידה בהתפשטותו עם עלייה בטמפרטורות במדינות אחרות".