סגירת המעגל המרגשת: הכפר האיטלקי סלבינו שבמחוז לומברדיה מוכה הקורונה אימץ אחרי המלחמה 800 יתומים מהשואה, וכעת אחרי 70 שנה היתומים וצאציהם מוקירים תודה. בשישי האחרון פרסמנו ב-N12 כי עמותת "ילדי סלבינו" תרמה כסף לבית החולים המקומי שנאבק בהתפרצות המגפה, ועכשיו הנהגת הכפר מודה דרכנו על התרומה המיוחדת: "מודים לכולכם, בזמנים הקשים האלה חשוב להרגיש קרובים לאהובינו".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בשיחה עם N12, סגנית ראש העיר הודתה היום (שלישי) לעמותה על הסיוע הכספי לבית החולים המקומי ועל המסרים של התמיכה שהעבירה בסרטון המיוחד שהפיקה: "אני רוצה להודות לכולכם על הסרטון הנפלא בזמנים הקשים האלה, מאוד חשוב להרגיש קרובים לאהובינו ובהודעות שלכם הבאתם ניצוץ של אור ושלווה. אנו מקווים להיפגש שוב בקרוב בסלבינו ולחדש את הפעילות על מנת להפיץ את מסר החיים והאירוח אנשי המקום כלפי הילדים הנפלאים. חיבוקים מסלבינו".
מי שיזמה את התרומה ואת הפקת הסרטון היא תמי שרון, מזכירת העמותה, שאמה הייתה בין הילדים שהכפר העניק להם מקלט אחרי המלחמה. "רצה הגורל ולפני כמה חודשים נפתח מוזיאון קטן לזכר הילדים והחלטנו לנסוע", סיפרה. "לנסיעה נרשמו גם כמה מילדי סלבינו המקוריים - רק עשרות נותרו עדיין בחיים, הם בני יותר משמונים. אבל אז הקורונה הכתה והכנס נדחה עד הודעה חדשה. אחרי הביטול, שאלנו במה אפשר לעזור. הם שאלו אם יהיה אפשר להרים תרומה לבית החולים. חשבנו להוסיף קטעי וידאו של ילדי סלבינו. מי שערך את הוידאו הוא דור שלישי לילדי סלבינו. היום אנחנו ממשיכים לגייס תרומות אחרי שכבר אספנו סכום מכובד".
"בקרוב ניפגש ונפיץ את מסר החיים"
ילדי סלבינו שהו בבית בכפר האיטלקי ששמו "בית שזופולי" בין 1948-1945. הבית הזה דאג לא רק למקלט, אלא גם לחינוך ציוני עבור הילדים שנותרו חסרי כל אחרי המלחמה. "לאורך כל השנים ילדי סלבינו שמרו על קשר בינם לבין עצמם", סיפרה מזכירת העמותה שרון. "החבורה נפגשה פעם בשנה. בשנות השמונים ילדי סלבינו נסעו לכפר בפעם הראשונה - זה היה הביקור הראשון שלהם אחרי שנים".
בשנת 2012 ראשת העמותה מרים ביסק, נסעה לסלבינו וביקרה בבית ההיסטורי. היא הזדעזעה לגלות שהבניין הרוס והחלונות שבורים, ולאחר פגישה שיזמה עם ראש העיר היא הבינה שהבית נועד להריסה. מרים התגייסה בעזרת שני חברים איטלקיים, החתימה 45 אלף איש, שלחה את החתימות לממשל מחוז לומברדיה והבניין הוכרז כבניין לשימור. "כרגע הבניין עומד נטוש ואנחנו מנסים למצוא סידור שיכלול בתוכו חדר אחד למוזיאון עבור ילדי סלבינו", תיארה שרון.
ב-2015 הגיעה קבוצה של משפחות יחד עם 11 מילדי סלבינו. הפגישה הזו סיפקה השראה לשני זוגות איטלקים שלקחו על עצמם להפיץ את הסיפור של לבני נוער איטלקים ובעזרת הסיפור של סלבינו - השניים - ארכיונאי ומפיק סרטים, מעבירים הרצאות כיצד גם בתקופות הכי קשות, אנשים טובים יכולים להציל נשמות.