במשך כשלושה שבועות מנהיג צפון קוריאה, קים ג'ונג און, לא הראה את פניו בציבור וברחבי העולם החלו להעלות השערות על מצב בריאותי רעוע ותהיות מי יכול להחליפו בתפקיד כשימות. ג'ונג און, בן ה-36, לא הביא עדיין ילדים לעולם, כך שההנחה הנפוצה היא שהיורש יהיה אחד מאחיו או אולי דווקא אחותו, קים יו ג'ונג', שמלווה אותו באירועים רשמיים ולוקחת חלק פעיל בניהול המדינה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ישנן המון שאלות ללא תשובות סביב חייה של האחות יו ג'ונג. לא ברור בת כמה היא ומתי בדיוק יום הולדתה, ומשערים שהיא כנראה בשנות השלושים לחייה. במסמכים של הרשויות האמריקניות, בהם האשימו אותה בהפרות זכויות אדם ובצנזורה קיצונית של חופש הביטוי, נכתב כי יום הולדתה הוא 26 בספטמבר 1989, אולם המודיעין הדרום קוריאני טוען כי היא נולדה שנתיים קודם לכן, ב-1987.
על יחסיה עם אביה, קים ג'ונג איל, מנהיגה הקודם של צפון קוריאה והשני בשושלת קים, ניתן ללמוד משיחה שקיים עם דיפלומט רוסי לפני כעשרים שנה. בשנת 2001 ליווה קונסטנטין פוליקובסקי, דיפלומט רוסי בכיר, את ג'ונג איל ברחבי רוסיה, בקרון הרכבת הירוק שלו שאיתו נע ממקום למקום, ובמהלך הנסיעה פיתחו השניים שיחה על משפחתו של קים ועל ממשיך השושלת האפשרי.
המנהיג הצפון קוריאני סיפר לדיפלומט על משפחתו, שכוללת ככל הנראה שבעה ילדים, ביניהם מנהיג צפון קוריאה הנוכחי, קים ג'ונג און, שהיה אז בשנות העשרים לחייו. במהלך שיחתם, ג'ונג איל כינה את בניו "חמומי מוח", ואילו את שתי בנותיו הוא שיבח מאוד. המומחה לצפון קוריאה, מייקל מאדן ציין שקים ג'ונג איל "מאוד אוהב את בניו אבל לא ממש מרוצה ממה שהם עושים עם חייהם".
ישנם עדויות נוספות של חוקרים ועריקים מצפון קוריאה שסיפרו על אהבתו של מנהיג צפון קוריאה לשעבר לשתי בנותיו, וביוחד לקים יו ג'ונג שפעמים רבות נראתה יושבת לשמאלו באירועים רשמיים, כשבצדו הימני יושבת אשתו. אביה קרא לה "ג'ונג המתוקה" והציבור בצפון קוריאה מכנה אותה "יו ג'ונג הנסיכה". אך בין שפע הבעיות הכלכליות והחברתיות במדינה, גם שוויון מגדרי אין בחברה הצפון קוריאנית – ובוודאי לא בהנהגה. למרות חיבתו לבתו, קים ג'ונג איל ואנשיו מינו כיורש את הבן הפחות שנוי במחלוקת וזה שהביע יותר נאמנות למשטר הרודני - קים ג'ונג און.
עם זאת, מעמדה של יו ג'ונג בקרב ההנהגה הצפון קוריאנית נותר משמעותי, ושמה היה בין הראשונים שהוזכרו כיורשת אפשרית של אחיה כאשר הוא נעלם מהעין הציבורית בשבועות האחרונים. כשקים ג'ון און סוף סוף הופיע בטלוויזיה הממלכתית, האחות עמדה לצידו. ההופעות התקשורתיות של האחות לצד אחיה המנהיג גרמו לאנשים רבים ברחבי העולם להעלות בדמיונם את האפשרות שבראש המדינה המסוגרת, שאזרחיה הם כנראה מהאומללים בעולם – תעמוד אישה.
מומחים לצפון קוריאה יודעים לספר כי יו ג'ונג היא אחת מעוזריו וממקורביו הצמודים ביותר של המנהיג העליון. היא מכהנת כסגנית מנהלת מחלקת התעמולה של המשטר, משמשת בתפקיד בכיר במפלגת העובדים השלטת במדינה וגם חברה במועצת ההנהגה הצפון קוריאנית - ה" פוליטביורו", למעשה, היא זו שאחראית על יצירת דמותו וניהול הודעותיו הפומביות של אחיה. בהופעותיה בתקשורת היא תהי לבושה תמיד בבגדים מבתי האופנה המובילים בעולם, נושאת תיקי עור מעוצבים – דברים שרק מגבירים את המסתורין והסקרנות סביב אישיותה החזקה.
ב-2018 התקיימה אולימפיאדת החורף בפיונגצ'אנג שבדרום קוריאה, וקים יו ג'ונג נשלחה לייצג את צפון קוריאה וללוות את נבחרת ההוקי. בהגיעה לדרום קוריאה היא הפכה לבת משפחת המלוכה הצפון קוריאנית הראשונה שמגיעה לביקור במדינה השכנה, דבר שהוביל לכך שכל המצלמות ותשומת הלב הציבורית הופנו לעברה. לאחר שמושל המחוז הדרום קוריאני נפגש עם יו ג'ונג, הוא תיאר אותה כ"רגועה מאוד ובעלת שליטה עצמית, אישה של מעט מאוד מילים, אך כשהיא מדברת היא עושה זאת במדויק ובישירות".
סגן נשיא ארה"ב, מייק פנס, שגם השתתף באירועים האולימפיים, סירב ללחוץ את ידה. מנגד, היא צולמה מחייכת ומסתדרת היטב עם מארחיה הדרום קוריאנים. העיתונות העולמית החלה לתארה כ"איוונקה טראמפ הצפון קוריאנית" - אבל היא רחוקה מלהיות בת לוויה שקטה ומאופקת.
בדומה לאחיה, מנהיג צפון קוריאה הנוכחי, גם האחות יו ג'ונג למדה בילדותה בבית ספר יסודי בעיר ברן שבשוויץ, כך סיפרו דודיה שגידלו אותה בריאיון ל"וושינגטון פוסט". חוקר צפון קוריאה, מייקל מאדן, ציין שהבחירה של אביה לשלוח אותה לשוויץ ולעבור מסלול חינוכי דומה לאחיה, כנראה מלמד על הציפיות ממנה וכי הדבר לא נעשה ללא מחשבה. "אני מאמין שבין יו ג'ונג ואחיה ג'ונג' און יש קשר חזק שלא ניתן להתיר בקלות", סיכם מאדן.