מדינות רבות יוצאות מחודשים של הסגר, אולם גרף המציג את מגמת התפשטות נגיף הקורונה מעיד: המגפה לא צפויה להיעלם בקרוב. אמריקה הלטינית ואסיה במצב קשה במיוחד, דרום קוריאה בפתחו של גל שני ובארה"ב מספר הנדבקים ממשיך לעלות. ד"ר אנתוני פאוצ'י, מנהל המכון האמריקני למחלות מדבקות דווקא מרגיע: "חיסון לקורונה יהיה מוכן עד סוף השנה, או בתחילת 2021. זאת שאלה של מתי – ולא של אם".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
על פי הנתונים מספר הנדבקים העולמי שובר שיאים מיום ליום, ובאמריקה הלטינית ובאסיה מוקדי ההתפרצות קשים במיוחד, בהם ברזיל, מקסיקו והודו. מדינות אחרות הצליחו להאט את התפשטות הנגיף, כמו גרמניה, דרום קוריאה ואוסטרליה. במספר מדינות בארה"ב ובייחוד בדרומה מספר הנדבקים עולה – מה שמאלץ את המנהיגים לחשוב מחדש על תכניות היציאה מהמשבר.
בנורדריין-וסטפאליה שבגרמניה הוטל סגר חדש באזור המפעל לעיבוד בשר בו נרשמה התפרצות קשה במיוחד של הנגיף, עם 1,533 נדבקים. היום (שלישי) הוחלט כי כל מחוז גוטרסלו המונה 360 אלף תושבים ייכנס לסגר בשבוע הבא. ההתפרצות במפעל העלתה את המקדם ל-2.88 – מספר האנשים שכל אדם מדביק בממוצע.
גורמי הבריאות בדרום קוריאה, שהיוותה דוגמא להתמודדות עם הנגיף, הכריזו כי המדינה עומדת בפתחו של הגל השני, שהחל במאי. יונג און-קיונג, מנהל המרכז לבקרת מחלות במדינה, אמר כי הגל הראשון הסתיים באפריל, כאשר מספר הנדבקים החדשים ליום עמד על כ-10. מאז, המספר עלה לטווח של 30 עד 60. מספר המתים במדינה עומד על 281 בני אדם.
באוסטרליה, שם דיווחו על 102 מקרי מוות וכמעט 7,400 חולים, נרשמה התפרצות חדשה בויקטוריה – מה שאילץ את הרשויות להטיל מגבלות רבות על הציבור. "היו לנו יותר מ-120 נדבקים חדשים ב-7 הימים האחרונים, והסיבה לעלייה היא הדבקות במשפחה", אמר מנהל שירותי הבריאות פרופסור ברט סאטון. "אנשים לא פעלו על פי ריחוק חברתי, היגיינה ומספר האנשים שהזמינו לבתיהם".
בברזיל, מקסיקו והודו הסיפור שונה: מדינות אלו נאבקו להאט את ההתפשטות – ומספרי הנדבקים במדינה עולים במהירות. בברזיל, שם הנשיא בולסונארו התמהמה וזלזל בסכנת הנגיף, מספר הנדבקים הגיע ליותר מ-20 אלף ביממה וכ-1,000 מתים. ברזיל מהווה את מוקד ההתפרצות השני בגובהו בעולם, עם יותר מ-1.1 מיליון חולים ו-50 אלף מתים.
ביום שני מספר המתים במקסיקו עקף את מספר המתים בברזיל ביום השני ברציפות – עם 759 מקרי מוות וכמעט 5,000 נדבקים חדשים. מספר הנדבקים הכולל במקסיקו עומד על יותר מ-185 אלף ויותר מ-22 אלף מתים.
בהודו נרשמה מגמה דומה, לאחר שהרשויות דיווחו על יותר מ-100 אלף נדבקים חדשים בשמונה הימים האחרונים. כעת, נרשמו בהודו יותר מ-440 אלף מקרים ו-14 אלף מקרי מוות. המדינה נכנסה להסגר בסוף מרץ – אולם החלה בהקלה על ההגבלות אחרי זמן קצר.