בנוסף למשבר הקורונה: ציקלון עוצמתי שנוצר בימים האחרונים במפרץ בנגל, דרום מזרחית להודו, עושה את דרכו היום (שני) לעבר גבול הודו-בנגלדש. מומחים מעריכים כי הציקלון עלול לגרום להרס מאסיבי בשתי מדינות שגם ככה מתמודדות עם התפשטות הקורונה וכעת קיים חשש מהרס רב. אסונות טבע באזור הזה של כדור הארץ הם מאוד שכיחים אך זו תהיה הפעם הראשונה שסופת הוריקן שמאיימת לזרוע הרס עלולה לפגוע במדינות בזמן המשבר העולמי.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ציקלון "אמפאן" התחזק בימים האחרונים והגיע לרמה 4, רק רמה אחת מתחת לרמה החזקה ביותר, והוא מייצר רוחות במהירות עוצמתית של 240 קילומטר בשעה. חזאים צופים אמנם שעד שיגיע לגבול הודו-בנגלדש "אמפאן" צפוי להיחלש במעט, אך עדיין קיים חשש כבד שיגרום להרס רב. על פי ניתוח המסלול של הציקלון, הוא צפוי לפגוע באזורים עניים, דחוסים מבחינת אוכלוסייה ובעיקר כאלה שלא ערוכים להוריקן מבחינת תשתית.
הודו ובנגלדש שתיהן חווות התפשטות מהירה של נגיף הקורונה בשבועות האחרונים וטרם נרשמו סימנים לדעיכת ההתפשטות. בהודו אובחנו עד כה כ-100 אלף בני אדם עם הנגיף, מספרים שנשמעים קטנים יחסית לגודל האוכלוסייה שמונה למעלה ממיליארד בני אדם. במדינה הענקית נרשמה התפשטות באזורים שנחשבים למוחלשים מבחינה סוציו אקונומית ועל כן ישנו חשש גדול מאסון לאומי.
גם בבנגלדש ההתפשטות ממשיכה כשביממה האחרונה אובחנו 1,602 חולים חדשים. סה"כ מספר החולים בקורונה מאז התפרצות המגפה במדינה עומד כעת על 24 אלף בני אדם ו-350 מתים. יכולתן של מדינות להתמודד עם שני אסונות במקביל היא מוגבלת ועל כן החשש הכבד מסופת ההורקין.
במדינות הצפון מזרחיות של הודו - אודישה ומערב בנגל - החלו להיערך להגעתו של הציקלון והעלו את רמת הכוננות ב-12 מחוזות. אחד המחוזות מכיל גם את העיר קולקטה שקרובה לגבול עם בנגלדש, שם חיים כ-4.5 מיליון בני אדם.