הניסוי שמעורר תקווה במאבק נגד קורונה: בחברת התרופות האמריקנית "גיליאד" הודיעו אמש (רביעי) כי בניסוי קליני שערכו לאחרונה בתרופות שונות שהם מייצרים, עלו "ממצאים חיוביים" המעידים על יעילות, לכאורה, בטיפול נגד נגיף הקורונה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
המחקר שערכה החברה, שהחל בחודש פברואר האחרון, בחן את מידת היעילות של התרופה רמדיסיביר, תרופה אנטי-ויראלית שהוכחה כיעילה נגד משפחות וירוסים שונות, בהם מזהמים קודמים ממשפחת הקורונה – MERS ו-SARS.
החוקרים מצאו שמצבם של חולים שאושפזו בבתי חולים עם תסמינים קשים של נגיף הקורונה ונטלו את התרופה במשך 10 ימים הוטב משמעותית. עם זאת, התוצאות המפורטות של הניסוי המבוקר הזה שמעורר תקוות בארה"ב, צפויות בעוד זמן רב.
לניסוי יש פוטנציאל - אך עדיין מוקדם להסיק מסקנות
יועצו של טראמפ, ד"ר אנתוני פאוצ'י, החבר בצוות המיוחד המייעץ לבית הלבן בכל האמור למשבר, אמר היום שהתוצאות הראשוניות מהניסוי מראות שאפשר לתקוף את הווירוס הזה בתרופה, ושיש לניסוי הזה פוטנציאל. עם זאת, כאמור, עדיין מוקדם לקבוע שהתרופה אכן יעילה נגד קורונה.
ייתכן שהאופטימיות שמפגין ד"ר פאוצ'י בנוגע לניסוי, נעוצה בכך שנמצא שטיפול של 10 ימים בתרופה טוב כמו טיפול של 5 ימים - וכי אם יימצא שרמדיסיביר אכן מסייעת במאבק נגד הנגיף, ניתן יהיה להשתמש במחצית מהכמות של התרופה לכל חולה.
סקוט גוטליב, נציב מנהל המזון והתרופות לשעבר שכיהן גם תחת הנשיא טראמפ, אמר בהתייחס לפרסום כי הוא סבור שלא מדובר בתרופת "טיפול ביתי" נגד קורונה, אך היא עשויה לסייע לחולים להקל על מצבם. "התרופה תוכל להפחית את הסיכוי שהמצב של חולה קורונה יידרדר", אמר.