רסמוס פרסון ולינדה קרלסון, זוג צעיר ממחוז ורמלנד שבשוודיה, פתחו מסעדה שנותנת מענה יצירתי לסוגיית הבידוד בתקופת הקורונה. המסעדה נמצאת במיקום מרהיב בחיק הטבע, בחווה שמרוחקת כ-350 ק"מ מהבירה שטוקהולם, ומכילה שולחן אחד בלבד – לסועד אחד ביום שיקבל את מלוא תשומת הלב.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ממשלת שוודיה אמנם לא הטילה הגבלות והסתפקה בהמלצה לציבור לשמור על ריחוק חברתי. המסעדה החדשה של בני הזוג מצליחה לפעול - וגם לשמור על ההנחיות. במסעדה הזאת האורח נמצא לבד לגמרי ולא פוגש אף אדם. אין מלצרים ואנשי צוות במסעדה ובשטח הנרחב אין בתי מגורים - הארוחה מוגשת ללקוח היחיד דרך סלסלת פיקניק שקשורה לחבל נע שיוצא מהמטבח.
את ההחלטה קיבלו בני הזוג לאחר שלא הצליחו לארח את הוריהם, שנמצאים בקבוצת סיכון לפתח מחלה קשה אם יידבקו בנגיף. לכן הם החליטו לארח אותם בשטח החווה, שלימים הפכה כבר למסעדה.
מה בתפריט? ומה לגבי המחיר?
פרסון וקרלסון סיפרו שהם לא פתחו את המסעדה בשביל הכסף, ולכן החליטו שכל לקוח יוכל לבחור כמה לשלם. "אנחנו מקבלים את כולם, לא משנה באיזו מצב כלכלי הם נמצאים. המחיר לארוחה תלוי באורח", אמרה קרלסון.
תפריט המסעדה, שתהיה פתוחה באופן מוגבל עד חודש אוגוסט, מורכב ממנות שאכל פרסון לאורך חייו: לביבות בנוסח שוודי וקוויאר אצות ירכיבו את המנה הראשונה, במנה השנייה יוגשו מנות כגון מחית גזר צהוב וג'ינג'ר יחד עם חמאת אגוזי לוז מושחמים ובקינוח שנקרא "ימים אחרונים של קיץ" תמצאו אוכמניות בג'ין וחמאה קפואה ומסוכרת.
"אנחנו מבודדים משאר העולם, אבל האם אנחנו באמת מבלים זמן עם עצמנו? זו הזדמנות מצוינת לעשות את זה. מגיע לכם להקדיש זמן לעצמכם", סיכמה קרלסון. כשנשאלה אם יכול להיות בעתיד מצב שבו יהיה במסעדה יותר מסועד אחד השיבה: "לצערנו לא, זה קצת עצוב אבל זה המצב".