התפשטות הקורונה - תמונת מצב עולמית: מספר הנדבקים ברחבי העולם הגיע היום (שני) למספר אדיר שזהה כמעט לאוכלוסיית ישראל- כמעט 9 מיליון בני אדם ברחבי העולם חלו בקורונה. מספר המתים מהמגפה הגיע כבר לכמעט חצי מיליון. ארצות הברית ממשיכה להוביל במספר המתים ואחריה ברזיל. ראש ארגון הבריאות העולמי, טדרוס אדנום ג'בריוס, הזהיר: "המגפה עדיין צוברת תאוצה".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"היעדר מנהיגות ואחדות עולמית למאבק בנגיף הקורונה מהווה איום גדול יותר מההתפרצות עצמה", אמר ראש ארגון הבריאות העולמי בהתייחסו לביקורת שארגונו סופג מצד כמה מדינות חברות, ובפרט מצד נשיא ארצות הברית שטוען שהארגון חלש מדי ואיטי מדי. "העולם זקוק נואשות לאחדות לאומית וסולידריות עולמית. הפוליטיזציה של המגיפה רק מחריפה".
על פי נתונים שפורסמו במכון המחקר של אוניברסיטת ג'ון הופקינס מספר הנדבקים ברחבי העולם עומד על 8,969,827 ומספר המתים הגיע כבר ל-468,567. על פי רויטרס המגיפה פגעה כמעט בכל מקום בעולם והגיעה ליותר מ-210 מדינות ואוטונומיות שונות.
שרת הבריאות השוודית, לנה הולנגרן, אומרת כי ההתמודדות עם וירוס הקורונה אינה תחרות בין מדינות, והוסיפה כי העולם צריך לחלוק שיטות את שיטות ההתמודדות עם הקורונה למען לעתיד טוב יותר לכולם. "עלינו להיות מוכנים לגל שני של הקורונה ולנקוט בצעדים פחות מגבילים לטווח הארוך", אמרה. ראש ארגון הבריאות העולמי הזהיר כי המגפה ממשיכה להתפשט והקצב אף גובר. "הפוליטיזציה רק מחמירה את ההתפשטות", הוסיף.
ארצות הברית מובילה את רשימת המדינות שנפגעו הכי קשה מהנגיף כשמספר המתים הגיע ל-119,977. מיד אחריה ברזיל עם מספר אדיר של 50,591 מתים. באנגליה הקורונה גבתה את חייהם של 42,717 בני אדם, באיטליה 34,634 ובצרפת 29,643.
במקביל, גם רשויות הבריאות בדרום קוריאה אמרו לראשונה שהמדינה נמצאת בעיצומו של "גל שני" של קורונה, במיוחד בבירתה הצפופה. מנהל KCDC (רשות בקרת המחלות במדינה), ג'ונג און-קיונג, אמר כי התברר שההתפרצות בתחילת מאי היא תחילתו של גל זיהומים חדש שהתמקד באזור סיאול. זה קורה כשמקביל, שוק בשר הכלבים בסין נפתח, בניגוד לקמפיין ממשלתי להפחתת הסיכונים לבריאות הציבור.
בגרמניה למשל קפץ קצב ההתרבות של הנגיף בתחילת השבוע כמעט פי שניים. העלייה שם מחזקת את הסיכויים להתפרצות מחודשת בפעילות הכלכלה הגדולה באירופה, תרחיש שעלול לפגוע במדינה שעד כה נחשבה לכזו שמצליחה לעכב את ההתפשטות ולהילחם בו. רשויות הבריאות במדינה מתלבטות אם לאפשר לאנשים שנמצאו חיוביים בעבר והבריאו לנוע בצורה חופשית יותר מאחרים שלא נדבקו.
בהולנד נדבקו ביממה האחרונה 69 בני אדם ולא נרשם אף לא מקרה מוות אחד מהקורונה. אלו 24 השעות הראשונות בלי מקרי מוות במדינה מאז ה-9 במרץ. בתחילת אפריל הולנד רשמה שיאים במספר הנדבקים. היום ההסגר אמנם הוסר, אבל עדיין ההולנדים שומרים על ריחוק ועל מסיכות שממשיכות לכסות את פניהם.
בתוך כך פורסם היום שגם ממשל טראמפ, שלא נערך כראוי להתפרצות הקורונה בגל הראשון, החל בהערכות לקראת גל שני שעלול להגיע בסתיו הקרוב.
מוקדם יותר היום דיווחנו על כך שבאירופה הציבו מטרה להקים "צבא רפואה" שיילחם בגל שני של הווירוס אם יתפשט ברחבי היבשת פעם נוספת. המטרה היא "לייבא" סטודנטים לרפואה ורופאים בדימוס, ולהכשיר אותם למלחמה בנגיף. את אותם צוותים לצרף למחלקות הקיימות לטיפול נמרץ ובכך להגביר את הנוכחות הרפואית בהן.