משרד הבריאות יצא בקמפיין שמסביר כיצד להימנע מקורונה באמצעות שמירה על מרחק, חבישת מסכה ושטיפת ידיים לעיתים תכופות, אך מחקר חדש של רופאים מהודו טוען שכל הפעולות הללו חסרות משמעות כל זמן שאנו לא מחטאים את המסך של המכשיר הסלולרי הצמוד אלינו. בתוך כך, מחקר נוסף שהתפרסם מגלה כי נגיף הקורונה יצא מסין כחודשיים קודם משחשבנו - והגיע לאירופה כבר בנובמבר 2019.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הנחת העבודה עד כה הייתה שהחולה הראשון נדבק בקורונה בחודש דצמבר 2019. המחקר החדש, שעבר ביקורת עמיתים, מעריך שייתכן שהמעבר הראשון של הקורונה מעטלף לבן אדם, באמצעות חיה מתווכת, היה כבר בתחילת חודש אוקטובר 2019 - כלומר חודשיים לפני ההערכה שהייתה מקובלת עד כה.
המסקנות של המחקר החדש מסתדרות עם הדיווחים האחרונים על כך שכבר בחודש נובמבר ארה"ב הזהירה את ישראל ומדינות נוספות בעולם מפני "מחלה מסתורית". נוסף על כך, דיווחים מארה"ב וצרפת מגלים שחולים שהרשויות חשבו שהם חלו במחלת ריאות במהלך חודש דצמבר עברו בדיקות נוספות וכעת התגלה שהם לא חלו בדלקת ריאות, אלא בקורונה.
במחקר על הטלפונים הסלולריים שנעשה על ידי רופאים הודים ושהתפרסם בכתב העת הנחשב British Medical Journal, פונים החוקרים לחברות אפל וגוגל כדי שימליצו לציבור כיצד לחטא את המכשירים הסלולריים מבלי לפגוע בפעילות שלו. הרופאים טוענים שהקפדה על חיטוי המכשיר תפחית את הסיכוי מלהידבק בקורונה.