שרת החוץ של דרום קוריאה, קנג קיונג-וואה, התבטאה הלילה (בין שני לשלישי) בחריפות נגד החלטתה של ישראל לאסור על כניסת תושבי דרום קוריאה לשטחה. "זו תגובה מוגזמת", מחתה קנג. "אנחנו עוקבים אחרי הצעדים שנוקטת כל מדינה בעולם". בתוך כך, ארה"ב הודיעה כי תשקול לצמצם את הפעילות הצבאית המשותפת עם דרום קוריאה, בשל החשש מהתפשטות נגיף הקורונה, ונוסעת יפנית נוספת מ"ספינת הקורונה" מתה מהמחלה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"להערכתי, מדובר בתגובה מוגזמת", אמרה קנג בראיון לסוכנות הידיעות הממשלתתי בדרום קוריאה. "החזרת האזרחים שלנו שכבר נכנסו ושהו בישראל זה דבר שונה מרק להטיל הגבלות כניסה". עוד אמרה השרה כי בממשלתה עוקבים בדאגה אחר הצעדים שננקטים ברחבי העולם כדי להגביל את כניסת הדרום קוריאנים, והבטיחה: "אנחנו נמצאים בשיח אינטנסיבי כדי למנוע צעדים קיצוניים מדי. אני מאוד מודאגת מאירועים של קסנופוביה, שנאה, הפליה בביקורת גבולות וגירוש אקראי של בני אדם".
שעות ספורות לפני שפורסמו דבריה של שרת החוץ, הודיע מזכיר ההגנה האמריקני, מרק אספר, כי ארה"ב שוקלת לצמצם את היקף האימונים הצבאיים המשותפים עם דרום קוריאה בשל החשש להתפשטות הווירוס. 13 חיילים דרום קוריאנים אובחנו כחולים בנגיף בימים האחרונים. שר ההגנה הדרום קוריאני הגיב לדברים בעת ביקורו בבית הלבן והבטיח: "שינוי בהיקף האימונים הצבאיים, אם אכן יקרה, לא יפגע בעמדות ההגנה המשותפות שלנו ושל ארה"ב בחצי האי הקוריאני". דבריו כוונו לשכנה העוינת מצפון. אספר הצטרף לדבריו והתחייב כי ארה"ב "תהיה מוכנה לגמרי להתמודד עם כל איום הניצב בפני שתי המדינות".
עוד נודע הלילה כי אדם רביעי ששהה על סיפון ה"דיימונד פרינסס" מת ממחלת הקורונה. מדובר באזרחית יפנית בת 80, שהורדה בשבוע שעבר מבידוד על סיפון האוניה לאחר שנדבקה בנגיף.
עד כה, יותר כ-900 אזרחי דרום קוריאה נדבקו בווירוס, ו-8 מתו ממנו. ביום ראשון הודיע משרד הפנים על איסור כניסה מוחלט לנוסעים זרים המגיעים מדרום קוריאה ומיפן. 140 אזרחים דרום קוריאנים שנחתו בנתב"ג נאלצו לשוב על עקבותיהם ולחזור לדרום קוריאה לאחר שעות ארוכות של חוסר וודאות. אתמול הוחזרו לארצם כ-400 דרום קוריאנים ששהו בישראל בימים האחרונים, ועוד כ-1000 נותרו בישראל וממתינים לטיסה הביתה.