הנגיף הסיני ממשיך להתפשט ברחבי העולם ומספר הנדבקים עומד נכון להיום (רביעי) על 43,100 בני אדם. אבל בצל הנתונים המדאיגים הללו, מחקר שהתפרסם לפני כשבועיים קובע: הווירוס המסתורי פוסח על ילדים ומסכן בעיקר את האוכלוסייה המבוגרת יותר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מהמחקר שפורסם במגזין הרפואי הנחשב THE LANCET בסוף חודש ינואר האחרון והתבסס על כ-100 מקרים, עולה כי כ-80% מהנפטרים כתוצאה מקורונה היו בני 60 ומעלה, ו-75% מהקורבנות סבלו ממחלות אחרות בטרם נדבקו בנגיף. עוד עולה מהמחקר כי הגיל הממוצע של החולים בווירוס הוא 55 וכי מספר הילדים שנדבקו בו נכון לזמן פרסום המחקר היה נמוך למדי.
"ככל שהגיל של החולה בנגיף עולה - כך עולה גם הסיכוי שהוא ימות כתוצאה מהווירוס", הסבירה ראש יחידת המחלות הויראליות של ארגון הבריאות העולמי במהלך מסיבת עיתונאים בשבוע שעבר. "נכון לעכשיו נראה כי גיל 80 הוא גורם הסיכון הגבוה ביותר בהקשר לנגיף הקורונה".
מומחים למחלות זיהומיות מסבירים כי עם הגיל, המערכת החיסונית של האדם נחלשת ועל כן האוכלוסייה המבוגרת אכן עשויה להיות פגיעה וחשופה יותר לנגיף. מאותה הסיבה, לדברי המומחים, אוכלוסיית הקשישים נמצאת בסיכון הגבוה ביותר לפתח סיבוכים חמורים כתוצאה ממחלה הפוגעת בדרכי הנשימה.
"בדרך כלל הנדבקים בנגיף הם אנשים מבוגרים מאוד או כאלה שסבלו ממצבים רפואיים מורכבים עוד לפני שנחשפו לנגיף", סיפר מומחה למחלות זיהומיות ופרופסור מאוניברסיטת טורונטו, והוסיף כי "לפעמים בין הנדבקים יש גם צעירים".
יחד עם זאת, גורמים רשמיים מזהירים כי מדובר בנגיף חדש שמצריך מחקרים רבים נוספים ועל כן הנתונים שנאספו עד כה - עלולים להשתנות משמעותית בעוד חודש מעכשיו.
"מיעוט המקרים בקרב ילדים יכול להיות קשור גם לעובדה שהילדים שנדבקים בקורונה מפתחים תסמינים קלים הרבה יותר ולעיתים אף אינם מדווחים על כך לרשויות", ציין מארק ליפיץ', פרופסור לאפידמיולוגיה בבית הספר לבריאות הציבור בהרווארד. לדבריו, "גם אם הילדים מתמודדים עם הווירוס בצורה יותר טובה, יש לבחון עד כמה הם מהווים סכנה ועלולים להדביק אחרים בסביבתם".