הולכות ומצטברות העדויות לכך שמקור התפרצות נגיף הקורונה בעטלפים: לפי שני מחקרים שהתפרסמו במגזין Nature אתמול (שני) הרכב הנגיף שהתפרץ בבני אדם דומה להפליא לזה שמתקיים ביונק המעופף. לצפייה במפת התפרצות המחלה, לחצו כאן. במקביל, הלילה הודיעה סין כי 64 בני אדם נוספים מתו במחוז חוביי כתוצאה מהידבקות, מה שמעלה את מניין הקורבנות ל-425 בסין לבדה. עוד דווח בטלוויזיה הסינית על 2,345 נשאים נוספים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
באחד המחקרים חוקרים ממכון הווירולוגיה בווהאן, סין, ניתחו דגימות שנתנו שבעה חולים – שישה מהם עובדים בשוק הדגים ופירות הים המקומי בו ככל הנראה התפרץ הנגיף לראשונה. הרצף הגנטי של הווירוס החדש היה זהה ב-96% לזה של הווירוס הקיים בעטלפים. דבר זה הוביל את החוקרים להאמין שהעטלפים הם שהעבירו את הנגיף לבני האדם.
במחקר השני, שביצעו חוקרים באוניברסיטת פודאן הסינית, בחנו החוקרים גבר בן 41 שחלה בנגיף. הם מצאו דמיון של 89% בין הדגימה שנלקחה ממנו ובין רצף גנטי של נגיף דמוי-סארס. גם המקור של נגיף הסארס היה ככל הנראה בעטלפים, אם כי הוא עבר תחילה דרך זן מסוים של חתולים לפני שהתפרץ בבני אדם בשנת 2003.
שני המחקרים הללו מצטרפים למחקר שכבר התפרסם במגזין The Lancet ובחן עשרה רצפים גנטיים של הנגיף – שהיו זהים כמעט לחלוטין לאלה של הנגיף בעטלפים.
עד כה היכה הנגיף ביותר מ-20 אלף בני אדם ב-24 מדינות ברחבי העולם. "במהותו, הנגיך הוא גרסה של הסארס שמתפשט הקלות רבה יותר, אך גורם לפחות נזק", טוען איאן ג'ונס, חוקר באוניברסיטת רידינג שבבריטניה. בטלוויזיה הממלכתית בסין דיווחו כי 64 בני אדם נוספים מתו במחוז חוביי, ו-2,345 נוספים נדבקו במחוז. סך הכל נדבקו בנגיף 20,438 בני אדם במדינה.