למרות התפשטות הנגיף, בסין אופטימיים: בשווקים נרשמה התאוששות וראש צוות מומחים סיני טען הבוקר (חמישי) כי ארצו "תכיל את התפרצות הנגיף עד לסוף חודש אפריל". המומחה, ז'ונג ננשן, השמיע את המסר האופטימי במסיבת עיתונאים בג'ואנז'ו, ואמר כי הוא "בטוח בצעדי המניעה שסין הפעילה".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הצוות ציין כי ההתפשטות "תהיה תחת שליטה באופן כללי" בתוך מספר שבועות. המומחים ציינו כי הערכת המגמה נובעת מ"הצעדים החזקים שבהם נקט השלטון, יחד עם המאמצים המשותפים על ידי צוותים רפואיים ברחבי המדינה".
המומחה הוסיף כי הוא עומד מאחורי הערכות צוות המומחים שבודק את התפשטות הנגיף Covid-19. עוד העלה המומחה אפשרות שמקור הנגיף אינו בסין: "המקרים הראשונים זוהו בסין, אבל מדינות נוספות דיווחו גם הן על מקרים".
נשא זוהה בדנמרק, הנגיף - בכל היבשות מלבד אחת
בצל טענות המומחים שנתוני התחלואה והמוות באירן גבוהים מהמדווח, התקשורת במדינה טוענת כי 22 אירנים מתו עד כה מהמחלה. לפי הפרסום בסוכנות הידיעות הרשמית, 141 מקרים זוהו עד כה ברחבי אירן. כוויית הודיעה על 43 מקרי הידבקות בנגיף וציינה כי כול הנשאים היו באירן לאחרונה.
תמונת המצב העדכנית נכון להבוקר מראה כי כעת נגיף הקורונה התפשט לכל היבשות – למעט אנטארקטיקה. הפרטים אודות הנדבק הברזילאי שדווח במדינה אתמול עוד לא ברורים אך ידוע כי אזרחים מברזיל היו בוואהן, מוקד ההתפרצות בסין, בתחילת החודש. מספר הנדבקים בסין הואט והאמריקאים טוענים שישנו תרחיש אפשרי למגיפה עולמית. בדנמרק נרשם מקרה ראשון של הידבקות.
התפשטות הנגיף לכלל היבשות, חוץ מאנטארקטיקה, מסמלת את מגמת השינוי שחלה בימים האחרונים ברחבי העולם. עד אתמול בבוקר, מספר הנדבקים הגבוה ביותר בכל יום היה בסין, אולם בשל ההתפשטות המהירה באיטליה, אירן ודרום קוריאה, כעת מספר הנדבקים מחוץ לסין הוא גבוה יותר מאשר ברפובליקה עצמה.
למרות ירידה במספר הנדבקים היומי, סין עדיין עומדת בראש טבלת הנדבקים בנגיף הקטלני - 78,499. מספר הקורבנות בסין עומד היום על 2,742 בסה"כ. בדרום קוריאה מספר הנשאים ממשיך לעלות בקצב מדאיג - ביממה האחרונה נרשמו 334 מקרי הידבקות חדשים ומספר הקורבנות עומד על 14.
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ כינס הלילה מסיבת עיתונאים מיוחדת, בה התייחס להתפשטות נגיף הקורונה בארה"ב ובעולם. טראמפ הודיע כי מינה את סגנו מייק פנס לעמוד בראש המאבק בהתפרצות הווירוס, התייחס להשפעת הבהלה על כלכלת ארה"ב והבטיח כי חיסון למחלה יפותח בזמן הקרוב. במקביל, ארה"ב מפרסת אזהרת מסע לאזרחיה השוקלים לטוס למזרח.
בדנמרק נרשם היום מקרה ראשון של הידבקות לאחר שאדם ששהה בחופשת סקי בצפון איטליה חזר למדינה כשהוא נושא את הנגיף. איטליה בעצמה ממשיכה להדאיג את אירופה, שם יש כבר 470 נדבקים ו-12 מתים. משרד החוץ חידד אתמול את נהלי הבידוד לחוזרים מאיטליה והמליצו שלא להגיע לאזור. באירן נראה שהמצב מחמיר גם כן שם דיווחו על כ-140 נדבקים כאשר 19 בני אדם מתו בעקבות הנגיף. מומחים טוענים כי המספר האמיתי של הנדבקים והמתים באירן הוא גבוה הרבה יותר, זאת על סמך הסטטיסטיקה הקיימת.
בסעודיה, שבה לא נרשמו עד כה מקרי הידבקות, הוחלט לאסור על עולי רגל מלהגיע לאתרים הקדושים במדינה מחשש להתפשטות הנגיף. רשויות החאג' במכה הודיעו כי לא יינתנו אשרות לעלייה לרגל עד להודעה חדשה. מצוות החאג' מתרחשת פעם בשנה בהשתתפות מיליוני בני אדם אשר שוהים בצפיפות רבה.
האיסור כולל בתוכו את העליה לרגל לעיר מכה, שאליה מגיעים מאמינים מוסלמים רבים מרחבי העולם בכל ימות השנה. כמו כן העיר מדינה ואתרים קדושים נוספים צפויים להיות סגורים עד להודעה חדשה.