ממשלת דרום קוריאה הגישה היום (ראשון) תלונה לישראל בגין איסור כניסה של אזרחי דרום קוריאה בעקבות החששות מנגיף הקורונה. זאת, אחרי שאתמול מנעה ישראל את כניסתם של 200 תיירים שנחתו בנתב"ג. משרד החוץ של סיאול פנה לממשלה, בבקשה להתיר את כניסתם של אזרחיה לארץ.
הממשלה מצידה דחתה את הבקשה, והסבירה כי זהו צעד בלתי נמנע על מנת לעצור את התפשטות הנגיף והעברתו מדרום קוריאה לישראל. עם זאת, הסכימה לשתף פעולה עם סיאול בצעדים הרלוונטיים. עד כה, נאסרה כניסת תיירים מסין, סינגפור, תאילנד, הונג קונג ומקאו.
נשיא דרום קוריאה מון ג'יאה אין העלה היום את רמת הכוננות במדינה לגבוהה ביותר, בעקבות התפרצות הנגיף, והודעה יצאה על מותו של האדם ה-5 במספר במדינה בעקבות ההידבקות.
התלונה הגיעה בהמשך להחלטת רשות האוכלוסין וההגירה למנוע את כניסת התיירים מדרום קוריאה שהגיעו אתמול לישראל. בשלב זה לא מדובר בהחלטה גורפת, אך במשרד הבריאות שוקלים לאסור על כניסה של תיירים מדרום קוריאה באופן גורף וכן להנחות את הישראלים שחוזרים משם להיכנס לבידוד ביתי למשך שבועיים. 20 הישראלים שנמצאים על הטיסה מדרום קוריאה הוסעו ישירות לבתיהם בתנאי בידוד ובהמשך יונחו לפעול בהתאם להוראות משרד הבריאות.
במהלך השבת דווח כי 9 התיירים מדרום קוריאה שביקרו לאחרונה בישראל התגלו כחולים בנגיף כשחזרו לארצם, אולם הבוקר הודיעו הרשויות במדינה כי מספר הנדבקים הידוע מהקבוצה הוכפל, ועומד כעת על 18 נדבקים. נוסף על קבוצת התיירים הזו, 37 דרום קוריאנים מהאי ג'ג'ו במדינה הגיעו לישראל במשלחת נפרדת, בין ה-11 ל-24 בפברואר. אחד מהמטיילים שחזר לדרום קוריאה התלונן על תסמיני נגיף הקורונה - ומצבו נבדק.
לאחר ש"תיירי הקורונה" מדרום קוריאה חזרו לסיאול, התברר כי שגריר ישראל בסין צבי חפץ היה על הטיסה של חברת "קוריאן אייר" שלקחה אותם לסיאול. בהוראת משרד הבריאות הוחלט שעל השגריר לשהות בבידוד בביתו בסין והוא לא יוכל לחזור לישראל, אלא אם יגיע בטיסה פרטית. לגבי צוות השגרירות, הובהר כי בשלב הזה לא נדרשת כל פעולה אלא אם הם יפתחו תסמינים של קורונה.
לאור ההתפתחויות האחרונות שר החוץ ישראל כ"ץ הורה להנהלת משרד החוץ לקיים דיון דחוף בנוגע למשמעויות האפשריות וההשלכות הבין לאומיות על מדינת ישראל בשל פרשת הצליינים הקוריאנים. השר כ"ץ הורה להנהלת המשרד לתמוך בכל הנחיה מחמירה שתינתן על ידי משרד הבריאות ביחס למניעת כניסת נוסעים ממדינות שונות בעולם שעלולים להוות סיכון בריאותי לאוכלוסייה בישראל. במשרד החוץ הבהירו כי שיקולם המרכזי יהיה "שמירה על בריאותם של תושבי ישראל לצד השמירה על יכולתה של מדינת ישראל להוסיף ולקיים קשר תקין עם מדינות בעולם, כמדינה שמקפידה על כללים מחמירים ואינה נגועה בנגיף הקורונה".