החלטתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לחסל את מפקד "כוח קודס" קאסם סולימאני הובילה לאיומים, שחלקם כבר מומשו, בפעולות נקמה מצדה של אירן. יריביו הפוליטיים של טראמפ מהמפלגה הדמוקרטית משוכנעים שהוא פעל בחוסר אחריות ומבלי שיש לו את הסמכות הדרושה, ולכן בית הנבחרים יצביע היום (חמישי) על חוק שנועד להגביל את יכולתו של טראמפ לפתוח במהלכים צבאיים נגד אירן.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הצידוק לחוק שכזה טמון בטענה שכל מהלך שיינקט במצב הנוכחי נגד אירן שקול למעשה להצהרת מלחמה, ועל כן דורש את אישור הקונגרס. בהנחה שהחוק יעבור בבית הנבחרים, הוא צפוי להגיע בשבוע הבא אל פתחו של הסנאט שבו מחזיק טראמפ ברוב.
ואולם, הנשיא עלול להיתקל בבעיה עקב העובדה ששניים מחבריו למפלגה מוטרדים גם הם מהדרך שבה הוא מתנהל, וסיפרו כי התדרוך שקיבלו בנוגע לתקיפה בעירק לא היה מספק. אחד מהם אף הגדיר אותו כ"הזוי".
לצד כל זאת, כוחה של חקיקה מסוג זה לכבול את ידי טראמפ מוגבל, והוא תמיד יכול לטעון כי פעולותיו נעשות כמהלך הגנתי. ואולם, הדבר מוכיח שוב את הקיטוב הפוליטי בקונגרס האמריקני, ואת חוסר האמון בשיקול הדעת של הנשיא. טראמפ מצדו כינה את כל המהלך: "הטרדת נשיא".
PRESIDENTIAL HARASSMENT!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 9, 2020
בתוך כך, בסוכנות הידיעות רויטרס פורסם כי בכיר במשרד ההגנה האמריקני טוען שהצבא שוקל לבצע שינויים במיקומי הכוחות המוצבים במזרח התיכון. זאת, עקב מתקפת התגובה האירנית שכוונה אל הכוחות האמריקניים בעירק – שהפריכה את ההנחות הקודמות של הצבא בנוגע לאופן הפעולה שבה תנקט טהרן.
לדברי הבכיר האמריקני, בצבא ארה"ב העריכו שהתגובה על חיסולו של סולימאני תגיע בדרך של מתקפה על מטרות אמריקניות במדינות שבהן לאירן יש השפעה רבה, ולא בעירק שבה הנוכחות האמריקנית דומיננטית. לכן - הציב הצבא האמריקני סוללות של טילי הגנה אווירית מסוג "פטריוט" בנקודות אחרות במזרח התיכון כמו ערב הסעודית, ולא בבסיסים בעירק שספגו לפחות 11 טילים.