התעלות של ונציה נקיות יותר משהיו זה עשרות שנים. הסגר באיטליה הותיר אותן ללא הגונדולות והסירות, המים נקיים וניתן לראות את הדגים. תופעת הלוואי הנדירה מגיעה בצדו של משבר הקורונה העולמי, שהכריח את תושבי איטליה להישאר בבתים כחלק מהסגר, וכך גם לזהם פחות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

דרומית יותר, בבירת סרדיניה, קליארי, תופעה נדירה לא פחות - להקת דולפינים הגיעה לנמל. גם במקרה הזה, הם ככל הנראה הגיעו הודות לירידה הדרסטית בשימוש במרינה ובצי הספינות, מה שהביא לירידה ברמת הזיהום. 
 
המראה של ברבורים שטים על פני המים ברחבי העיר מפתיע לא רק את העולם, אלא גם את המקומיים שרגילים לראות את הרחובות, התעלות והכיכרות מוצפים בתיירים 

 מארקו קאפווילה, סוכן נדל״ן מקומי בן 40 שהגיע כדי לצלם את הדגים, מספר שמעולם לא ראה כך את המים. "בעיר הזו אין מערכת ביוב רגילה, כך שבימים כתיקונם - הכל זורם לתעלות, כולל סבון וחומרים קוסמטיים", הסביר.

 

 

"כל כך הרבה דגים בתעלות היה מראה נדיר לפני הסגר", כך מציינת מרטינה בטוני, תושבת המקום. "אני מקווה שנוכל ללמוד ממצב הטראגי הזה, וכשהכל ייגמר ונציה תגיע לאיזון בין המוני התיירים לבין השמירה על ניקיון". 

 


 
גם תמונות שצולמו בחלל מוכיחות כי רמות הזיהום באיטליה צנחו משמעותית, וכי פליטת גזי החממה שם פחותה בהרבה בהשוואה לתקופה שלפני המשבר. שירות ניטור האטמוספירה על שם קופרניקוס מדווח על ירידה של כ-10% בפליטת תחמוצות דו חנקניות, שהן גזי חממה, במהלך 4 השבועות האחרונים.

עם זאת, במכון קופרניקוס טוענים כי בעוד שרוב מקורות הזיהום הם אלה שכרגע הפעילות שלהם נמצאת בירידה - כמו תנועת רכבים ומפעלים, עדיין קיימת סכנה של הגברת הזיהום בגלל התנהגות שדווקא נובעת מהמשבר - כמו שימוש ביותר רכבים פרטיים כדי להימנע מהצפיפות של התחבורה הציבורית.