לקראת יום השואה הבינלאומי שחל מחר, משרד התפוצות חשף היום (ראשון) את ממצאי דוח האנטישמיות לשנת 2019. שרת התפוצות ציפי חוטובלי הציגה בישיבת הממשלה את המגמות והתקריות שעלו מהדוח, שהצביע על מגמה מתמשכת של מתקפות אנטישמיות ברחבי העולם.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מהדוח עולה כי בשנת 2019 נרצחו שבעה בני אדם בסדרת פיגועים אנטישמיים, ורבים אחרים נפצעו. עוד עולה כי האנטישמית מונעת מאידאולוגיות שונות של אנשי ימין קיצוני, פעילי עליונות לבנה, שמאל רדיקאלי, אסלאם קיצוני ובריונות רחוב מתגברת מצד צעירים אפרו-אמריקנים.
האנטישמיות מאיימת על היהודים בעיקר בדמוקרטיות מערביות, מקום מושבן של הקהילות היהודיות הגדולות: בארה"ב, צרפת, בריטניה וגרמניה. בארה"ב חלה עלייה בתקריות האנטישמיות אלימות, עם מעל ל-100 מתקפות אלימות בברוקלין בשנה החולפת.
בצרפת חלה עלייה דראסטית בתקריות וזו השנה השנייה ברציפות בה קיימת עלייה בשיח האנטישמי ברשת. גם בבריטניה המצב לא מזהיר עם רמות שיא של אנטישמיות; השנה התמודד מועמד אנטישמי, ג'רמי קורבין, על ראשות ממשלת בריטניה.
בגרמניה חלה עלייה של 20% באירועים אנטישמיים. במהלך שנת 2019 יהודים הותקפו ברחובות, ספגו עלבונות ואיומים וקבוצות ומפלגות ניאו- נאציות הפיצו בגלוי תעמולה ניאו- נאצית וקראו לשחרור מכחישי שואה .
לצד אירועים אלו, ישנם גם הישגים משמעותיים בתחום המאבק באנטישמיות. בין ההישגים נמצא הצו הנשיאותי למאבק באנטישמיות שהוציא נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, דוח האו"ם הראשון מסוגו שמתייחס לתופעה וקידום חקיקה מדינתית נגד אניטשמיות ברשת.
לצד ההכרה, חלה גם ירידה דראסטית של כ-25% בשיח האנטישמי ברשתות ובקבוצות הפתוחות, כתוצאה של מדיניות חדשה בפייסבוק ובטוויטר. אולם, פעילי אנטישמים עוברים לרשתות אלטרנטיביות.
השרה חוטובלי אמרה בתגובה לממצאים המדאיגים: "הפסגה המדינית החשובה שהתקיימה בשבוע שעבר מעידה על החשיבות של קואליציה בינלאומית למאבק באנטישמיות. לצערנו הרב מגמת העלייה באנטישמיות נמשכת, ונדמה שלקחי ההיסטוריה אינם מעלימים את השנאה העמוקה כלפי העם היהודי. חובתנו להפוך את המפגן המרשים של הסולידריות הבינלאומית שנראתה כאן ביום חמישי לתכנית עבודה מעשית שתלחם באופן אפקטיבי בשנאת ישראל."