השלטונות באירן הודיעו היום (שלישי) על מעצרם של כמה בני אדם שהיו מעורבים בהפלת המטוס האוקראיני, זאת ככל הנראה בניסיון להרגיע את ההפגנות נגד המשטר ברחובות המדינה. כוחות משמרות המהפכה עצרו כ-30 מפגינים. במקביל, הלחץ על אירן גובר: שרי החוץ של צרפת, בריטניה וגרמניה הצהירו כי יפעלו נגד ההפרות שביצעה אירן במסגרת הסכם הגרעין עם המעצמות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ביום רביעי האחרון הופל המטוס האוקראיני מעל שמי אירן, וגרם למותם של 176 בני אדם שהיו בו. האירוע, שהגיע לאחר התנגשות ישירה מול ארצות הברית וחיסול מפקד משמרות המהפכה, מעמיד בפני השלטון האיסלאמי באירן אתגר משמעותי זה היום הרביעי, לאחר שהודו שמדובר בטיל נ"מ שנורה בטעות לעבר המטוס.
מאז ההודאה האירנית יצאו רבבות מפגינים לרחובות וקראו קריאות נגד המשטר. רובם המכריע של המפגינים הם סטודנטים שיוצאים נגד מנהיגי הדת, ודורשים להזיז מתפקידו את המנהיג העליון עלי חמינאי. כוחות השיטור באירן הגיבו בתחילה בהכלה, אך לאחר מכן החלו להגיב באלימות: תיעודים רבים ברשתות החברתיות הראו כי השוטרים הכו את המפגינים עם אלות, פצועים נגררו מהזירה, כתמי דם ברחובות וכן קולות ירי.
נשיא אירן: "הפלת המטוס – טעות בלתי נסלחת"
היום באירן הודיעו על מעצרם של מעורבים במקרה, בניסיון לקדם את חקירת האירוע. בתקשורת המקומית נכתב: "בדיקות נרחבות מתבצעות, מספר בני אדם נעצרו". בתקשורת לא ציינו כמה בני אדם נעצרו או את שמם של המעורבים.
נשיא אירן חסן רוחאני התבטא היום שוב בנושא הפלת המטוס האוקראיני והגדיר אותה "טעות בלתי נסלחת". רוחאני התחייב כי "כל המעורבים ייענשו" והוסיף כי "האירוע הטרגי" יתוחקר בצורה ראויה ומקיפה. "הודאת הצבא האירני היא צעד ראשון וחיובי. עלינו להבטיח שזה לא יקרה שוב", אמר. "אירן מחויבת כלפי האירנים ושאר האזרחים שנהרגו בהתרסקות המטוס".
במקביל, בצל המחאה נגד השלטונות, שרי החוץ של האיחוד האירופי הובילו החלטה לבחון את ההפרות שביצעה אירן במסגרת הסכם הגרעין. ההחלטה שיקבלו בפורום זה עשוי להפוך לאמצעי לחץ נוסף ואף להחלטה להחזיר את הסנקציות של מועצת הביטחון על אירן. ההחלטה בפועל תכריח את אירן להגיע ל"מנגנון פתרון סכסוכים" שעלול להגביר את הסנקציות נגדה.