סכנת התפשטות חמורה של הווירוס המסתורי: בסין מנסים להיאבק בהתפשטות הנגיף הקטלני, אלא שנדמה שאף מדינה מעולם לא התמודדה עם אתגר מסוג שכזה. לא רק שמדובר בווירוס שמקורו לא ברור, אלא גם העיתוי בו הוא הולך ומתפשט בעייתי במיוחד.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מומחים מתריעים היום (שלישי) כי התקופה הזו בשנה נחשבת לעמוסה במיוחד - תקופת השיא של הנסיעות בסין לקראת השנה הסינית החדשה, בה מאות מיליונים נעים בתוכה, מגיעים אליה - ויוצאים ממנה - מה שמהווה כר פורה להפצה המונית של הנגיף ולהידבקות של רבים. בשנה שעברה בילו 7 מיליון סינים בחו"ל בתקופה זו של השנה.
עד כה, 6 בני אדם מתו כתוצאה מהידבקות בווירוס המסתורי. הקורבן האחרון של הווירוס היה גבר סיני בן 89. 291 מקרי הידבקות נרשמו מאז החלו הדיווחים על הנגיף המתפשט - כמעט כולם מסין, וכמעט כולם מאותה העיר. מקרים נוספים התגלו גם בתאילנד, יפן ודרום קוריאה ועשרות אובחנו בהונג קונג.
מקור הנגיף, שהופיע לראשונה בעיר הסינית ווהאן בחודש שעבר, עדיין לא ידוע בוודאות - אך בארגון הבריאות העולמי מעריכים שהמקור הוא בבעל חיים כלשהו. גורמים בסין טענו כי התחלואה החלה בשוק מאכלי ים. עוד מעריכים בארגון הבריאות העולמי כי "יש לצפות למקרים נוספים של הידבקות בוירוס בחלקים אחרים של סין ואף במדינות נוספות בימים הקרובים".
והבהלה מהווירוס לא משפיעה רק על בריאותם של הסינים, אלא גם על המצב הכלכלי. השווקים בסין הגיבו בטלטלה לבשורה שהנגיף מועבר דרך מגע אנושי. בחבל חנאן שבמזרח סין אסרו היום על מכירת עופות מחשש להפצת הנגיף.
בסוף השבוע האחרון הזהיר ארגון הבריאות העולמי כי הופיע בסין וירוס חדש, אלים ומדבק, שגורם לדלקת ריאות קיצונית ולמוות מקריסת מערכות. בסין אמרו שהתפרצות הנגיף ניתנת לשליטה, אך אתמול (שני) גברה הדאגה לאור מקרה מוות נוסף ועלייה חדה במספר הנדבקים - כולל חולה ראשון שזוהה בבירה בייג'ינג המונה כ-22 מיליון תושבים.
משרד הבריאות הישראלי צפוי לפרסם בימים הקרובים המלצות, הנחיות ואמצעי זהירות שיש לנקוט בהם כדי להימנע מהידבקות בנגיף. בין ההנחיות הצפויות: להימנע ממגע עם בעלי חיים ועם חולים בזמן ביקורים בחו"ל, לשמור על היגיינה, ולשים לב לסימני תחלואה בקרב החוזרים מסין.
בעקבות אזהרת ארגון הבריאות העולמי, בימים האחרונים החלו נמלי תעופה שונים בעולם - בהם שדות תעופה בניו יורק, סן פרנסיסקו ולוס אנג'לס - לבצע בדיקות לנוסעים שמגיעים ממדינות אסיה. הפעם האחרונה שבה החליט המרכז האמריקני לבקרת מחלות לבצע בדיקות מסוג זה הייתה בעת התפרצות נגיף האבולה ב-2014.
הווירוס החדש שייך למשפחה של נגיף הסארס הקטלני שהתפרץ בסין בשנים 2003-2002, וגרם למותם של כ-800 בני אדם. בהצהרה הראשונית של המשרד האחראי על בריאות הציבור בסין בנוהנגיף נכתב ש"נתיב ההעברה של הנגיף החדש עדיין לא ממופה לחלוטין ומקור הנגיף אינו ידוע". משרד הבריאות הסיני הוסיף וטען שהוא יגביר את מאמצי הניטור של הנגיף.