גרמניה הודיעה היום (שישי) על התייצבותה לצד ישראל בבית הדין הבין-לאומי בהאג, וטענה כי אין לו סמכות לדון בנעשה בשטחים. גרמניה, הנחשבת לחברה מרכזית בבית הדין, ביקשה להצטרף להליכים בנושא הסמכות השיפוטית על תקן "ידידת בית המשפט". להודעה יש משמעות דרמטית, שכן היא עשויה להטות את הכף ולמנוע את החקירה נגד ישראל. על הבקשה של גרמניה פורסם לראשונה באתר "הארץ".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"סמכותו של בית הדין אינה חלה על השטחים הפלסטיניים", נכתב בהודעה של גרמניה. עוד נכתב כי גרמניה תומכת בפתרון שתי המדינות באופן עיקש, וכן שהיא מאמינה שרק משא ומתן בין ישראל לפלסטינים יכול להסדיר את גבולותיה של מדינה פלסטינית ריבונית. "בית הדין הוא לא הגוף המתאים לקביעה בסוגיות הללו". גרמניה אף הדגישה כי היא תומכת בסמכותו ובפעולותיו של בית הדין בהאג.
יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין, שבפגישותיו השבוע בברלין עם נשיא גרמניה ועם שרי החוץ וההגנה העלה את בקשת ישראל למניעת דיון בהאג על יהודה ושומרון, בירך על הבקשה: "גרמניה היא אחת הידידות החשובות ביותר של ישראל. המעצמה החשובה באיחוד האירופי מתייצבת לצד ישראל אל מול ההסתה הפלסטינית והצביעות של האו"ם. ישראל תמשיך להיאבק למען הצדק ולא תאפשר לאבו מאזן להמשיך במסע הרמאות חובק העולם שלו".
בדצמבר הודיעה התובעת הרשמית של בית הדין בהאג כי יש עילה לחקור את הסוגיה הפלסטינית-ישראלית. התובעת כתבה כי "תיפתח חקירה על פשעי המלחמה לכאורה המתבצעים בשטחים הפלסטיניים. הפשעים התקיימו או מתקיימים בגדה המערבית, מזרח ירושלים ועזה". ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב אז להודעת האג ואמר כי "בית הדין הפך לכלי נגד ישראל". מנגד פרסם היועמ"ש מכתב שבו הצהיר כי בית הדין לא רשאי לעסוק בסוגיה הישראלית- פלסטינית.
שר החוץ ישראל כ"ץ: "ישראל רואה בחיוב את העובדה שמדינות חשובות, מומחים בעלי שם וארגוני חברה אזרחית מביעים עמדה ברורה לפיה אין לבין הדין הפלילי הבינ״ל סמכות לדון בסוגיית הסכסוך הישראלי-פלסטיני. זו עמדה אחראית המתיישבת עם המשפט הבין לאומית ומונעת פוליטיזציה של בית הדין".