אמה של התיירת הבריטית שהורשעה בבדיית אונס בידי 12 ישראלים הצטרפה היום (רביעי) לקולות בבריטניה שקוראים להחרים את קפריסין בשל העוול שנגרם, לדבריהם, לצעירה. "החרמת קפריסין היא צעד חיובי", אמרה בריאיון לרשת BBC. "המקום הזה לא בטוח כלל". בתוך כך, לקמפיין הבריטי שמוחה על פסק הדין הצטרפו פעילים ופעילות מישראל שכבר הצהירו שינכחו בשבוע הבא בגזר דינה של הצעירה בקפריסין: "נעמוד לצדה, לתמיכה שלנו חשיבות מיוחדת".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
אם הצעירה, שטוענת כי אולצה לחתום על ההודאה ולא בדתה את ההאשמות, הביעה תמיכה בקמפיין הויראלי שבמסגרתו החל השימוש בהאשטאג BoycottCyprus# - "החרימו את קפריסין". "לתפיסתי האישית זהו צעד חיובי", אמרה. "המקום אינו בטוח, הוא לחלוטין לא בטוח. אם אתה הולך לדווח על משהו שקרה לך, במקרה הטוב אתה תצחק ובמקרה הגרוע עלול לקרות לך מה שקרה לבת שלי".
במקביל, החלה התארגנות ברשת של ישראליות וישראלים שמתכננים לטוס לקפריסין בשבוע הבא לגזר דינה של הצעירה ולהביע את מחאתם על הרשעתה. לדברי הפעילים, הם מתואמים עם עורכת דינה של הצעירה ועם הפעילות בקפריסין. "הן מאוד מחכות לנו", כתבה אחת הפעילות בפוסט שפרסמה בפייסבוק. "הפעם יש לתמיכה של ישראלים וישראליות בנפגעת חשיבות מיוחדת".
"אני, המבוגרת, יכולה לעמוד לצד אישה צעירה, מדוכאת עד עפר, מושתקת, פצועה בגוף ובנפש ולומר: אחותנו את. לא עוד", נכתב בפוסט. "אנחנו לא חלק ממעגל ההשתקה, אנחנו חלק ממעגל האמון, ממעגל השקיפות, אנחנו מאמינות לך ומקיפות אותך באהבה".
לא רק ברשת נרשמה ביקורת: גם שרים בריטים מתחו אתמול ביקורת על התנהלות קפריסין בפרשה. "אנו מודאגים ממחויבותה של קפריסין למשפט הוגן", אמרו במשרד החוץ הבריטי, והודיעו כי הנושא יעלה אל מול הרשויות בקפריסין בצירים דיפלומטיים. במקביל, הודיע צוות ההגנה שלה על כוונתו להגיש ערעור.
בתחילת השבוע פסק בית המשפט במחוז פמגוסטה שבקפריסין כי הצעירה בדתה את האונס הקבוצתי על ידי 12 הישראלים במלון בקיץ האחרון. העונש הצפוי על תלונת שווא הוא שנת מאסר בפועל וקנס של כאלף אירו. "היא לא עשתה רושם טוב על בית המשפט", אמר השופט מיכאליס פאפאטנסידי, ששפט בתיקה של הצעירה. "היא לא אמרה את האמת וניסתה להטעות את בית המשפט. אשמת הנאשמת מוכחת - היא הודתה באשמתה".