בעקבות העדכון שהתקבל מדרום קוריאה אודות התיירים ששהו בישראל בין התאריכים 8.2-15.2 ואובחנו כחולים בקורונה לאחר חזרתה לדרום קוריאה – נפתחה הבוקר (שבת) חקירה אפידמילוגית של משרד הבריאות לאיתור המגעים של קבוצה זו בישראל. בנוסף, המשרד פרסם הנחיות ורשימת המקומות והזמנים, בהם התיירים הקוריאנים ביקרו במהלך שהותם בישראל: "כל מי שהיה במגע הדוק עם הקבוצה – מתבקש להיכנס לבידוד ביתי למשך 14 ימים", נמסר.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

במשרד הבריאות חידדו את ההנחיות לציבור וקבעו שכל מי שהיה במגע הדוק במרחק של פחות משני מטר ולמשך 15 דקות לפחות עם חברי הקבוצה, בהתאם למועדים והמקומות שפורטו, מתבקש להיכנס לבידוד בית למשך 14 ימים מאז המגע האחרון עם הקבוצה ולדווח על כך באתר משרד הבריאות או במוקד הטלפוני.

"במידה ומתפתחים סימני מחלה, חום מעל 38, שיעול או תסמינים נשימתיים אחרים, יש לפנות לעזרה רפואית בהתאם להנחיות משרד הבריאות באתר תוך הודעה מראש ועל פי ההנחיות של המשרד", הדגישו. כל מי שהיה במקומות ובזמנים הרלוונטיים שיפורטו להלן אך ללא מגע הדוק, לא נדרש להיכנס לבידוד אך מתבקש להיות ערני לגבי סימני מחלה חום מעל 38, שיעול או תסמינים נשימתיים אחרים". 

קורונה בנתב"ג (צילום: אבשלום שושני, פלאש/90 )
צילום: אבשלום שושני, פלאש/90

רשימת המקומות בישראל בהם בילו התיירים החולים:

1. 8.2 – לאחר השעה 20:00 מלון מגדל דוד בנתניה ומלון גלרי

2. 9.2 – קיסריה, מלון גבריאל בנצרת, כניסת הבשורה, כניסת המשפחה הקדושה, מלון עין גב.

3. 10.2 – מלון עין גב, מסעדת טנורין, כנסית הבכורה של פטרוס הקדוש, כנסית הלחם והדגים.

4. 11.2 – מלון דיוויד ים המלח

5. 12.2 – מצדה. פארק תמנע. מלון לאונרדו נגב בבאר שבע

6. 13.2 – הפארק הלאומי בבאר שבע, מערת המכפלה בחברון. מלון גרנד קורט בירושלים.

7. 14.2 – הר הזיתים בירושלים – בית פגי, כנסיית העלייה, כנסיית פאטר נוסטר, כנסיית דומינוס פלוויט, כנסית גת שמנים.    הר ציון – חדר הסעודה האחרונה, קבר מרים, כנסית  - gallicantu

8. 15.2 – מסעדת ג'רוזלם גולד. עין כרם ירושלים -  כנסית ג'ון הקדוש, כנסית הביקור, כנסית אן הקדושה, ברכת הצאן (בתסדה), כנסיית הקבר הקדוש, כנסיית anastasis.

במשרד הבריאות הדגישו כי "עם התקדמות החקירה האפידימיולוגית נפרסם רשימת מקומות מפורטת יותר בהן שהתה הקבוצה".

מרשות הטבע והגנים נמסר בתגובה: "הפקחים שבאו במגע עם קבוצת התיירים מדרום קוריאה קיבלו הנחיות. רשות הטבע והגנים נמצאת בקשר רציף עם משרד הבריאות".

 

חשש מקורונה באירן (צילום: רויטרס, רויטרס_)
חשש מקורונה באירן | צילום: רויטרס, רויטרס_

מוקדם יותר דווח בדרום קוריאה על 9 מקרים נוספים של חולים בקורונה. על פי המידע שהגיע מהמדינה כל החולים שבו מטיול בן 8 ימים בישראל ורק לאחר מכן זוהו. הם השתתפו בטיול שאורגן על ידי הכנסייה הקתולית שלהם ושהו יחד עם 77 בני אדם נוספים. במשרד הבריאות אישרו את הידיעה ופרסמו מסמך הנחיות ורשימה של המקומות והמועדים בהם הסתובבו התיירים שאובחנו כחולים בקורונה.

שורת הידבקויות זו מצטרפת ל-87 מקרים חדשים של הנגיף בדרום קוריאה, רובם של אנשים שנכחו בתפילה בכנסייה אחרת עם אישה בשנות ה-60 בחייה שאובחנה כחולה בנגיף. הגילוי מעלה את מספר הנדבקים הכולל במדינה ל-433. רוב החולים אותרו בדיגו, העיר הרביעית בגודלה בדרום קוריאה.

 7 of South Korea’s confirmed coronavirus cases had just returned from an 8 day trip to Israel. 77 people were on the holiday organised by their Catholic Church.

לדברי הרשויות בדרום קוריאה, ככל הנראה מקור ההתפרצות הוא אישה בת 61, שהשתתפה בתפילות בכנסיה בעיר. מקרים אחרים נקשרו להלוויה בבית חולים בה השתתפו חלק מהחולים. ההתכנסויות ההמוניות הללו כנראה שיחקו תפקיד משמעותי בהפצת הנגיף הלאה. ראש העיר של דיגו, שבה חיים כ-2.5 מיליון בני אדם, כינה את ההתפרצות "משבר חסר תקדים". צוותים רפואיים תוגברו בה ומתקני בידוד נוספים הוקמו.

בהלת הקורונה (צילום: אבשלום שושני, פלאש 90)
בהלת הקורונה | צילום: אבשלום שושני, פלאש 90

גבר כבן 70 ממחוז חוביי בסין, מקור התפרצות המחלה, נדבק בנגיף אך לא הראה תסמינים במשך כמעט כחודש. הרשויות בסין הסבירו הבוקר כי משמעות הדבר – שתקופת הדגירה של נגיף הקורונה יכולה להיות ארוכה יותר מאשר 14 הימים המשוערים כפי שחשבו עד כה. מאתמול בלילה נרשמו באיטליה שני מקרי מוות מהווירוס ו-21 מקרי הידבקות בסך הכול אובחנו במחוז ונטו שבצפון המדינה.