הצו הממשלתי שמורה על הגבלות תנועה והתכנסות ברחבי איטליה נכנס לתוקפו בניסיון לרסן את התפשטות הקורונה והותיר את תושבי ארץ המגף חסרי אונים. מבתי קפה וברים, דרך מוסדות חינוך ועד אירועי ספורט - ארץ המגף כולה נמצאת החל מהבוקר (שלישי) בהסגר. התמונות שמגיעות מהבירה רומא ומערים נוספות, אשר בתקופה זו לרוב הומות אדם ומוצפות בתיירים, מספקות הצצה למצב הקיצוני: הרחובות כמעט ריקים מאדם, התיירים מתקבלים בחשש ושוטרים מוצבים באתרים התיירותיים כדי למנוע התקהלויות. איטליה בצל הקורונה - כך נראה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

במסגרת הצו, החל מהיום ועד ה-3 באפריל, חופש התנועה של 60 מיליון איטלקים הוגבל באופן משמעותי: נסיעות מורשות רק במצב חירום, כחלק מהכרח במסגרת עבודה במוסדות מאושרים או מסיבות בריאותיות בלבד. מי שאובחן כחולה קורונה אינו מורשה לעזוב את ביתו ועליו להישאר בהסגר.

התכנסויות במקומות ציבוריים הוצאו מחוץ לחוק, כל אירועי הספורט בוטלו ושלל מתקנים כמו בריכות, מרכזי בריאות, מכוני כושר ואתרי סקי נסגרו גם הם. ברים, מסעדות ובתי קפה, שמהווים חלק בלתי נפרד מהתרבות האיטלקית, מורשים לפעול בין 6 בבוקר ל-6 בערב בלבד, וזאת בתנאי שמרחק של מטר נשמר בין הלקוחות, ובינם לבין נותני השירות.

בתי קפה ומסעדות ריקות מאדם (צילום: רויטרס_)
מסעדות ריקות במילאנו | צילום: רויטרס_
Galleria Vittorio Emanuele II (צילום: רויטרס_)
איטליה התרוקנה | צילום: רויטרס_

גם מוזיאונים, מועדונים, תיאטראות ובתי הקולנוע יהיו סגורים. סופרמרקטים יישארו פתוחים כדי לאפשר לציבור להתקיים וכדי למנוע אפקט של אגירת מוצרים מיותרת והיסטריה כללית, כפי שכבר קרה באוסטרליה. מרכזי קניות גדולים יורשו להישאר פתוחים, תחת מכסות כניסה שימנעו התכנסות של רבים במקום אחד. בתי הספר והאוניברסיטאות כבר נסגרו, והבחינות שהיו אמורות להתקיים בוטלו.

מוסדות דת יוכלו להישאר פתוחים על פי הצו, זאת כל עוד נשמר מרחק של מטר בין המבקרים. טקסים שאינם חיוניים, כגון חתונות, הטבלות ואף לוויות - אסורים החל מהיום.

אצטדיון אולימפי ריק לאחר דחיית כל התחרויות (צילום: רויטרס_)
אירועי ספורט בוטלו | צילום: רויטרס_
קרית הוותיקן שוממת (צילום: AP)
הוותיקן שומם | צילום: AP

אמש הכריז ראש ממשלת איטליה, ג'וזפה קונטה, על הרחבת מצב החירום, שעד היום היה תקף רק באזורים מסוימים בצפון המדינה: "איטליה כולה תהפוך לאזור מוגן, ניתן לסכם את מהות הצו במשפט אחד: אני נשאר בבית". בצל המגבלות וכדי לעודד את מיליוני האזרחים לנהוג על פי הצו, משרד התרבות האיטלקי חבר לאושיות רשת ותרבות תחת הקמפיין: #אני_נשאר_בבית (Io Resto a Casa) שמהדהד את דבריו של ראש הממשלה קונטה.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

E’il momento di fare la differenza

A post shared by Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni) on

איטליה היא המדינה שמתמודדת עם ההתפשטות החריפה והקטלנית ביותר של הנגיף באירופה. נכון ליום שני, מספר הקורבנות שגבה הנגיף בשטחה הוא 631 בני אדם - 168 מהם נוספו רק ביממה האחרונה. במדד זה היא שנייה רק לסין. באיטליה 20 מחוזות, ובכולם נרשמו מקרים מאושרים של הדבקה.

חיטוי מוזאון בנאפולי (צילום: AP)
חיטוי מוזאון בנאפולי | צילום: AP
חיילים ושוטרים בודקים את יוצאי התחנה המרכזית (צילום: AP)
חיילים ושוטרים בודקים את יוצאי התחנה המרכזית | צילום: AP