בסוכנות הידיעות AFP דווח היום (שני) כי הפלסטינים מתכוונים למשוך את הבקשה לדיון והצבעה במועצת הביטחון של האו"ם נגד תוכנית השלום של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. עם זאת, ברשות הפלסטינית ממשיכים לצפות לנאומו של אבו מאזן ומגדירים אותו "חשוב ביותר". סאיב עריקאת, האחראי למשא ומתן עם ישראל מטעם הרשות הפלסטינית, הכחיש את הדיווחים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
לפי מקורות דיפלומטיים, הסיבה למשיכת הבקשה היא היעדר תמיכה בין-לאומית. על פי הגורמים הדיפלומטיים, בזכות תמיכתן של אינדונזיה ותוניסיה, הצעת ההחלטה הייתה אמורה לזכות בתמיכתן של תשע מדינות מתוך 15, אך ארה"ב הייתה צפויה להטיל וטו על הצעת ההחלטה.
שגריר ישראל באו"ם דני דנון התייחס הערב לדיווחים ואמר: "הקו שלנו היה ברור – לא גינויים נגד ישראל אלא רק מו"מ יקדם תהליך שלום". עוד הוסיף דנון: "אני מודה למדינות שסייעו לבלום את המהלך המיותר שיזם אבו מאזן".
בימים האחרונים הפעילו ישראל וארה"ב לחצים כבדים על מנת לבלום את הצעת ההחלטה הפלסטינית. תחילה הצליחו להוביל לשינוי הנוסח שתחילה תקף את ארה"ב וטען כי תוכנית השלום מנוגדת לחוק הבין-לאומי. בימים האחרונים חברות המועצה קיימו התייעצויות על מנת לקבל החלטה בדבר העמדה שיציגו בדיון. במקביל, ארה"ב דרשה להכניס שינויים נוספים להחלטה.
הפלסטינים הבינו כי הסיכויים שההצעה תזכה לתמיכה שרצו ירדו משמעותית והחליטו היום לדחות את העלאתה להצבעה במועצה. מחר הדיון יתקיים כמתוכנן בהשתתפות מזכ"ל האו"ם, אבו מאזן, השגריר דנון והשגרירה האמריקנית קלי קראפט שינאמו - ולאחר מכן שאר חברות המועצה.
ביום שישי פיטרה תוניסיה את שגרירה באו"ם בטענה שלא התייעץ עם משרד החוץ בנושאים עיקריים שלדברי גורמים דיפלומטיים כללו גם את תוכנית השלום של הנשיא טראמפ. בהודעת משרד החוץ התוניסאי נמסר כי "שגריר תוניסיה באו"ם הודח מסיבות מקצועיות גרידא הנוגעות לביצועיו החלשים וחוסר התיאום שלו בנושאים חשובים הנדונים באו"ם".
אחד מיועציו הבכירים של אבו מאזן, מג'די אל חלידי אמר כי יו"ר הרשות: "יישא מחר נאום חשוב בנוגע לדחיית תוכנית טראמפ". בריאיון לרדיו פלסטין אמר חלידי כי דבריו של אבו מאזן בנושא הריבונות: "ישמשו כמקור הפנייה לכל תהליך שלום עתידי".
הקבינט הפלסטיני התכנס היום ואישר את תמיכתו בנאום שיישא אבו מאזן. בסוכנות הידיעות הפלסטינית WAFA נכתב כי יו"ר הרשות "יאשר את הסירוב של העם הפלסטיני ל'עסקת המאה' כביכול ויקרא לקהילה הבין-לאומית לגנות את העסקה שחותרת תחת הזכויות של העם הפלסטיני.
מוקדם יותר נחשף נוסח הצעת ההחלטה שיעלו הפלסטינים, באמצעות תוניסיה, לדיון במועצת הביטחון של האו"ם: הנוסח הסופי של הצעת ההחלטה, שהגיעה לידי אפליקציית חדשות 12, יוצא נגד התוכנית המדינית של טראמפ, בטענה כי היא מפרה את החוק הבינלאומי ושלל החלטות קודמות של האו"ם.
על פי הנוסח, "היוזמה האמריקנית סוטה מהתנאים שזכו לתמיכה בינלאומית להשגת פתרון הוגן, מקיף ובר-קיימא". עוד מזכירה ההצעה כי "סיפוח של איזשהו חלק מהשטחים הפלסטיניים הכבושים מהווה הפרה של החוק הבינלאומי, חותר תחת היתכנות פיתרון שתי המדינות והסיכויים להשגת שלום".
ההצעה גם תוקפת את ישראל, וקוראת לה "למלא את מחויבויותיה תחת החוק הבינלאומי, ולעצור את כל הצעדים שסותרים אותו - ובכך גם פעילות בהתנחלויות וכל שאר הפעולות שמטרתן שינוי המציאות הדמוגרפית בשטחים הכבושים". עוד ישנה בהצעה קריאה לכלל המדינות לציית להחלטות האו"ם, ולא להכיר בשינויים בגבולות '67, מלבד אלו שהוסכמו בין הצדדים, לבצע הבחנה בין שטח ישראל לשטחים ולא לסייע לפעילות ישראל בהתנחלויות.
לסיכום ההצעה, ישנה הדגשה של הצורך "להגביר ולהאיץ את המאמצים הבינלאומיים והמקומיים לתחילת משא ומתן אמין על כל הנושאים, ללא יוצא מן הכלל – כולל ירושלים, פליטים, גבולות וביטחון, כדי להשיג שלום".
יש לציין כי ההצעה לא צפויה לעבור במועצת הביטחון, שכן לאמריקנים יש זכות וטו שתופעל כדי להפיל את ההצעה. עם זאת, ישנו חשש שהפלסטינים ינסו להגיע להישג גם במועצה הכללית של האו"ם.