העסקים פורחים במפעל הגדול ביותר באירן לייצור דגלים: בעיר חומיין שבצפון-מזרח הרפובליקה האסלאמית שוכן מפעל ענק שמייצר דגלים של מדינות מערביות כמו בריטניה, ארה"ב וכמובן גם ישראל, אבל לא כדי לתלות אותם - אלא כדי שלמפגינים ברחובות יהיה מה לשרוף. לבעל המפעל "אין בעיה עם אזרחים אמריקנים או ישראלים באופן אישי", אך הוא רואה בשרפת הדגלים דרך מחאה לגיטימית - וגוזר את הקופון.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הדגלים מיוצרים בעבודת יד ולאחר מכן נתלים לייבוש. בתקופות העמוסות, מייצר המפעל לא פחות ח-2,000 דגלים של ארה"ב ושל ישראל, ובשנה אחת הוא מייצר כמויות עצומות של כמעט 150,000 מטר רבוע של דגלים מבד.
דגלי ישראל וארה"ב הפכו למצרך מבוקש באירן בעקבות חיסולו של קאסם סולימאני בתחילת החודש ליד נמל התעופה בבגדד. מעבר להלוויה של הגנרל האירני, שבה לקחו חלק לפי ההערכות יותר מ-4 מיליון בני אדם, אירנים רבים שטפו את הרחובות במשך ימים במחאה על החיסול. אותן הפגנות התאפיינו בקריאות בגנותה של ישראל ושל ארה"ב, ובהעלאת דגלים באש. ההפגנות הללו גרמו למפעל להגביר את קצב הייצור.
"אם אנשים שורפים דגלים זה רק בגלל שזו דרכם למחות"
בעל המפעל הבהיר כי "אין לנו שום בעיה עם אזרחים אמריקנים או בריטים, יש לנו בעיה עם הממשלות שלהם. יש לנו בעיה עם הנשיאים שלהם ועם המדיניות שלהם". עוד אמר כי "האזרחים בישראל ובאמריקה יודעים שאין לנו בעיה איתם באופן אישי. אם אנשים שורפים דגלים של המדינות האלו בהפגנות השונות - זה רק בגלל שזו הדרך שלהם למחות".
מדיניות המשטר באירן הייתה אנטי-אמריקנית לאורך שנים ארוכות עוד מימי המהפכה האסלאמית ב-1979, ואולם בנובמבר האחרון אירנים רבים יצאו לרחובות דווקא במחאה נגד המדיניות של משטר האייתוללות. הרשויות באירן קיבלו אחריות בתחילת החודש על הפלתו של מטוס נוסעים אוקראיני, בהודאה שפורסמה רק שלושה ימים לאחר המקרה - ועוררה צעירים אירנים רבים לשטוף את הרחובות במחאה על ניסיון טיוח המקרה.