בסין נחושים לעצור את התפשטות הנגיף ומחריפים את הצעדים נגדו, ארה"ב תפנה את אזרחיה מ"ספינת הקורונה": הרשויות בסין קיבלו הלילה (בין שישי לשבת) החלטה לפיה על כל אדם שמגיע לבירה בייג'ינג לשהות בבידוד למשך 14 ימים, זאת ללא כל קשר למצבו הבריאותי. משמעות ההחלטה היא שעיר שמתגוררים בה 20 מיליון בני אדם נמצאת למעשה תחת הסגר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
לפי ההוראה החדשה, על כל אדם, ללא יוצא מן הכלל, למלא אחר ההוראה גם אם לא אובחן כחולה בנגיף. לתושבים נאמר "להסתגר באופן עצמאי", או "להגיע לאזורים הייעודיים להסגר" שנפתחו בעיר. על פי ההערכות, ההחלטה התקבלה לאור שובם של סינים רבים לבתיהם בעיר מבילוי ראש השנה הסיני עם קרוביהם.
בעיר ווהאן, מוקד ההתפרצות של הקורונה, ניתנה לתושבים הוראה חדשה ודרמטית אף היא: אסור לכם לצאת מהבתים כלל, גם לא למרכולים על מנת להצטייד במזון, מים ותרופות. הרשויות הודיעו שיספקו לתושבים כל מה שצריך על מנת להמשיך ולהסתגר בבתים ולא לצאת החוצה.
צפו במפת ההידבקות העולמית בנגיף:
אזרחים אמריקנים יפונו מ"ספינת הקורונה" - ויוכנסו לבידוד
במוקד התרחשות נוסף, ב"ספינת הקורונה" שעוגנת בחופי יפן, צפוי להתחיל פינוי של אזרחים אמריקנים - כך לפי מחלקת המדינה האמריקנית. כ-380 איש יפונו מהספינה בשתי טיסות מיפן לארה"ב. האמריקנים שיפונו יוכנסו לתקופת בידוד נוספת של 14 יום בבסיסים אמריקניים בקליפורניה ובטקסס.
הבידוד לאמריקנים שיושבו מהספינה הוא חובה. מי שיסרב או שלא ירצה לחזור בטיסה המיוחדת - כניסתו לארה"ב תימנע בתקופה הקרובה. המטוסים יגיעו כנראה רק מחר - וכל אמריקני יצטרך לעבור בדיקה לפני העלייה למטוס.
בכל האמור לישראלים שנמצאים על הספינה, במשרד הבריאות טרם החליטו האם יהיה צורך להכניסם לבידוד לאחר שובם לישראל. שר הבריאות יעקב ליצמן אמר שלשום כי האפשרות הזו נשקלת - אך טרם התקבלה החלטה.
במשרד הבריאות בארה"ב הזהירו במקביל כי ייתכן והנגיף "יישאר איתנו מעבר לשנה הנוכחית".מנכ"ל המשרד, רוברט רדפילד, אמר: "אנו לא יודעים הרבה על הוירוס, יש להתכונן למצב שהוא יתפשט בהיקפים גדולים יותר בתוך ארצות הברית. ככל הנראה שנגיף הקורונה יישאר איתנו מעבר לעונת החורף הנוכחית ואף מעבר לשנה הנוכחית".
מספר מקרי המוות כתוצאה מהווירוס עלה ב-139 בני אדם נוספים שמתו במחוז חוביי בו פרץ לראשונה, ו-2,420 מקרים נוספים אותרו במקום. כך, עומד הסכום הכולל של הנשאים באזור על 54,406 חולים. עד כה מתו יותר מ-1,500 בני אדם ונדבקו בו יותר מ-66 אלף. מחוץ לסין, היו יותר מ- 500 מקרים ב -24 מדינות, ושלושה מקרי מוות: בהונג קונג, בפיליפינים וביפן. בתאילנד, עלה מספר החולים בקורונה ל-34 בני אדם.
אתמול הגיע שגריר ישראל בסין לאולפן שישי, וטען כי אין סיבה להניח שהנתונים שמגיעים מהרשויות בסין אינם נכונים: "מרגישים נכונות מצד סין לשתף פעולה ולשתף מידע"