בנק הזרע הראשון לנשאי נגיף ה-HIV יושק בתחילת דצמבר בניו זילנד, והוא ייקרא "זרע חיובי". התורמים יהיו נשאי הוירוס, אך כאלה שעברו טיפול יעיל כך שאינם יכולים להעביר אותו הלאה. הפרוייקט הוקם על ידי קרנות איידס ניו-זילנדיות, כשהמטרה היא החלשת הדעות הקדומות סביב הנגיף. אחד התורמים סיפר: "היכולת לעזור לאחרים במסעם – זה מתגמל".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בנק הזרע החדשני יתחיל בשלושה תורמים מרחבי המדינה, אשר חיים עם נגיף ה-HIV, אך עברו טיפול שהקטין את כמות הוירוס בדם שלהם עד שלא ניתן לאתר אותו בשיטות סטנדרטיות. הנגיף אמנם לא נרפא, אך הם אינם יכולים להעביר אותו הלאה, בין אם לתינוק לבין אם במהלך קיום יחסי מין לא מוגנים.
דמיאן רולניל, אחד התורמים ב"זרע חיובי", אובחן כנשא בשנת 1999 והחל טיפול לפני כ-18 שנים. "יש לי חברים רבים שחיים עם איידס והמשיכו להביא ילדים לעולם", סיפר. לדבריו, הציבור עדיין לא מבין את המשמעות של נגיף HIV שאינו ניתן להבחנה. "היכולת לעזור לאחרים במסע שלהם זה דבר כל כך מתגמל", הוסיף רולניל. "אבל אני גם רוצה להראות לעולם שהחיים לא מפסיקים לאחר האבחנה הזאת, ולעזור להסיר את הסטיגמה".
מטרת הפרויקט, שנוצר על ידי קרנות האיידס הניו זילנדית "נשים חיוביות" ו"גוף חיובי", היא להעניק לציבור יותר מידע בכל הנוגע להעברה של HIV ויעילות הטיפול בנגיף. הבנק יושק לקראת יום האיידס העולמי שחל ב-1 בדצמבר.
"זרע חיובי" מסר כי הוא יקפיד שכל תורם אכן נמצא בשלב בטיפול שבו הנגיף אינו ניתן להעברה. בנוסף, המקום לא יתנהל כמרפאת פוריות, אלא יקשר בין שני הצדדים ויעביר אותם לטיפול במרפאות הפוריות המקומיות.
ד"ר מארק תומאס, רופא למחלות זיהומיות ופרופסור באוניברסיטת אוקלנד, אמר: "סטיגמה יכולה להוביל לנטילת תרופות לא עקבית ולהביא לטיפול הרבה פחות יעיל בוירוס, ולסיכון להעברת HIV לאחרים". ד"ר תומאס הוסיף כי "הפחד מהסטיגמה יכול למנוע מאנשים בסיכון להיבדק, ולאלה החיים עם HIV לגשת לטיפול ותמיכה".