בתחילת השנה נרצחה הסטודנטית הישראלית איה מסארווה במלבורן שבאוסטרליה. הרוצח, קודי הרמן, נשלח הבוקר (שלישי) ל-36 שנות מאסר בגין האונס והרצח של מסארווה: במהלך המשפט אמרה השופטת לרוצח: "המוות שלה השאיר חור עצום בחיי משפחתה – למה עשית את הדברים המזעזעים האלה?".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
דינו של קודי הרמן בן ה-21 נגזר בבית המשפט העליון של מדינת ויקטוריה. הוא הודה במהלך המשפט בכך שהכה באכזריות את איה בראשה עם מוט ברזל לפחות 13 פעמים. לאחר שהכה אותה באמצע הרחוב אנס אותה ורצח אותה - ולאחר מכן הצית את גופתה.
בית המשפט קבע כי עונש המאסר בפועל לא יפחת מ-30 שנה. הצעיר האוסטרלי שהורשע ברצח יושב בכלא יותר מ-280 יום: הוא יהיה זכאי לחנינה אפשרית רק בשנת 2049. התובע ביקש מאסר עולם ואמר כי הרצח הוא "אחד הפשעים האכזריים והמתועבים ביותר במדינה".
האב סעיד אמר לאחר גזר הדין: "זה לא משנה לאן אני מסתכל, הכאב בפנים הוא עצום. אי אפשר להכיל אותו, שום דבר. היא הייתה שמחה, חיובית, אהבה את החיים, אהבה לעזור, היא אהבה את כל האנשים מבלי הבדל דת, לאום, צבע או דעה - הסתכלה לכולם בגובה העיניים. כך אני רוצה לזכור אותה".
"לא הייתה לה אפשרות להגן על עצמה, תקפת אותה באכזריות"
עורך דינו של הרמן אמר כי אין לו הסבר למעשיו, אך טען כי ילדותו של הקשה של הנאשם הובילה ל"רגע של זעם". במהלך המשפט נחשף כי מילותיה האחרונות של מסארווה לרוצח היו "חתיכת חרא שכמוך".
השופטת אליזבת' הולינגוורת', שגזרה את עונשו של הרמן, דיברה ברגש על הקשיים של משפחת מסארווה בעקבות הרצח "לא רק שלקחת את זכותה היקרה לחייהם, אתה גם שללת מהמשפחה שלה את הבת והאחות האהובה. הרצח היה מתקפה אקראית של זרה מוחלטת. היא לא עשתה דבר מלבד לחזור לדירתה".
לדברי השופטת, היחס האכזרי של הרמן לגופתה של מסארווה לאחר הרצח היה "חמור ומבזה ומעיד על חוסר כבוד לה". עוד ציינה כי מסארווה "לא חשדה, הייתה לבד וקטנה פיזית בהשוואה לרוצח – לא הייתה לה אפשרות להימלט או להגן על עצמה. נשים צריכות להיות חופשיות ללכת ברחובות לבד מבלי לפחד להיות מותקפות על ידי זרים".
בפנייה לרוצח אמרה: "תקפת אותה באכזריות בנשק קר עד שהייתה מחוסרת הכרה. גררת אותה הצידה ואנסת אותה... פגעת בה מתוך כוונה ברורה להרוג אותה ולא רק לפצוע אותה".
משפחת הנרצחת לרוצח: "שברת המון לבבות"
סעיד מסארווה, אביה של איה נכח במשפט לצד נורה, אחותה של איה. נור בכתה בקול רם בבית המשפט והסתכלה לעבר הרמן, שסירב ליצור קשר עין. במהלך המשפט רובה, אחות נוספת של איה, אמרה: "אני לא יכולה לתאר את האימה שהיא הרגישה כשהיא ראתה את פניו של הרמן". בפנייה לרוצח הוסיפה: "אתה לקחת חיים של אדם אחד אבל שברת עוד הרבה לבבות".
אימה של איה אמרה: "הוא הרס ילדה נפלאה, בכל פעם שאני מדבר עליה אני מוצפת בעצב. אתם לא יכולים לתאר לעצמכם מה קרה לי אחרי מותה. היא הייתה הבת שלי והחברה שלי, הייתי בקשר איתה כל יום".
בגזר הדין השופטת ציינה כי הרמן ספג הזנחה פיזית ורגשית עוד כתינוק: "אימא שלך נטשה אותך עד ליום הולדתך הראשון, אצל קרוב משפחה שילדיו נלקחו ממנו בהוראת בית משפט. לאחר שישה חודשים אושפזת". הרמן ואחותו אושפזו שוב כפעוטות עם "שיניים רקובות, בעיות עיכול ועיכוב התפתחותי".
בגיל 3 הועבר למשפחה אומנת עד לגיל 18. משבר נוצר ביחסיו עם אימו המאמצת בשל העובדה שהשתמש בסמים: לאחר שנדד בין מספר מסגרות, הפך לחסר בית. שנה לפני שאנס ורצח את מסארווה, נפרד מחברתו – וחודש לפני המעשה ניסה לשים קץ לחייו. הרמן אמר שחייו מחוץ לכלא היו כל כך קשים עד שהעדיף "מקום בטוח לישון בו, מקלחת חמה ושלוש ארוחות ביום".