הממשל האמריקני החליט על עיכוב סיוע ביטחוני בסך 105 מיליון דולר ללבנון, כך הודיעו הלילה (בין חמישי לשישי) שני פקידים במשרד התקציבים. זאת, יומיים אחרי התפטרותו של ראש ממשלת לבנון סעד אל-חרירי ולאחר שבכירים בישראל מסרו כי יש להתנות כל סיוע בטיפול באיום הטילים ובהחלשת חיזבאללה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
על פי הדיווחים, מחלקת המדינה האמריקנית אמרה לקונגרס כי על פי החלטת משרד התקציבים של הבית הלבן והמועצה לביטחון לאומי הסיוע הצבאי ללבנון יעוכב – אולם הפקידים לא הסבירו מדוע. הציוד שהיה אמור להגיע מוושינגטון לביירות: משקפות לראיית לילה וכלי נשק לביטחון הגבול. מחלקת המדינה סירבה להגיב על ההודעה.
גורמים בממשל האמריקני הביעו דאגה מתפקידו ההולך וגדל של חיזבאללה בממשלת ביירות, במיוחד לאור התפטרותו של אל-חרירי ביום שלישי האחרון. מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו הפציר במנהיגיה הפוליטיים של לבנון לסייע בהקמת ממשלה חדשה שתענה לצרכי אזרחיה - וקרא לסוף לשחיתות.
בכיר אמריקני נוסף מסר כי חיזוק צבא לבנון חשוב במיוחד לשימור יכולותיו המקצועיות, שרובן התפתחו הודות לתמיכה מוושינגטון. הגורם הוסיף כי ביטול הסיוע עלול לסלול את דרכה של רוסיה למזרח התיכון, לאחר שהרחיבה את השפעתה בסוריה – מאז הוצאת הצבא האמריקני מצפון המדינה.
בתחילת השבוע מסרו בכירים ישראלים כי על ישראל להתנות כל סיוע למצב בלבנון בטיפול באיום הטילים - ובהחלשת ההשפעה של חיזבאללה. בישראל הזהירו מהמעורבות האירנית בלבנון ומהעברת הטילים המדויקים: "האחריות היא על ממשלת לבנון שמאפשרת את זה על אדמתה".
לדברי הבכירים, המסר מישראל למדינות הוא "להתנות את הסיוע הכלכלי ללבנון בפעולה נגד הטילים המדויקים והרחקת החיזבאללה ממוקדי הכוח". עוד ציינו: "כל דבר שיהיה פחות מכך – יהיה בעייתי, וזה מועבר ברמה האינטימית ביותר לשותפים שלנו".