עולם הולך ונעלם: הרי האלפים המפורסמים בשווייץ מהווים עדות כואבת לנזקי התחממות כדור הארץ. השוואה בין תמונות מהעבר למצב כיום חושפות כיצד נעלמו יותר מ-500 קרחונים בשטח המדינה. הממשלה המקומית מעריכה ש-90% מ-1,500 הקרחונים הנותרים ייעלמו עד סוף העשור - אם פליטות גזי החממה לא יצומצמו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
פליטת גזי החממה זינקה לרמת שיא בשנה שעברה. אם לא ייעשה דבר, הטמפרטורות בכדור הארץ עלולות לעלות ביותר מפי שניים ממגבלת ההתחממות הגלובלית שנקבעה כהרסנית - כך על פי דו"ח של האו"ם שמפורסם היום (שלישי) בז'נבה - "דו"ח פערי פליטות גזי החממה" שפורסם לקראת שיחות בנושא האקלים שייערכו במדריד בשבוע הבא.
מטרת הכנס במדריד - לדרבן את מנהיגי העולם לפעול כדי להגביל את שינויי האקלים. הדו"ח שפורסם היום מראה את מדידת כמות הפחתת פליטת הגזים הדרושה להגבלת הטמפרטורה העולמית, כך שלא תעלה מעבר ל-1.5 מעלות צלזיוס מעבר לטמפרטורות הגלובאיות בתקופה הטרום-תעשייתיות, זו ההגבלה שעליה הוסכם בהסכם פריז ב 2015.
כמעט כל שוניות האלמוגים ורוב הקרח באוקיינוס הארקטי ייעלמו
פאנל בינלאומי לשינוי אקלים הזהיר בשנה שעברה מפני שינויים עולמיים אדירים אם האנושות לא תעמוד ביעד. השלכה משמעותית משינוי האקלים, מזהירים שם, תהיה, בין השאר, אובדן כמעט של כל שוניות האלמוגים ורוב הקרח בים הארקטי.
"ניתן לצפות שהטמפרטורות יעלו ב -3.2 מעלות צלזיוס עוד במאה הנוכחית - מה שיביא להשפעות אקלים נרחבות והרסניות" , נכתב בדוח בבכנס במדריד.
על פי הדו"ח עדיין אפשר לעמוד בסף הטמפרטורה הבטוח ביותר שנקבע בפריז של 1.5 מעלות, אבל כדי לעמוד ביעד יש לקצץ את פליטת הגזים ב 7.6% בשנה כבר בין 2020 ל-2030.
"זה הולך להיות ממש ממש מאתגר," אומר ג'ון כריסטיאנסן, מהאוניברסיטה הטכנולוגית של דנמרק - אחד ממחברי הדו"ח . "ככל שאתה מחכה זמן רב יותר, זה הופך להיות קשה יותר."
הדוח הראה כי פליטות, כולל פליטות משינוי שימוש בקרקע כמו שריפת יערות, מחמיר את המצב. הדוח הגדיר את ארה"ב, שהגישה השבוע את המסמכים הרשמיים לנסיגה רשמית מהסכם פריז, כאחת מכמה פולטות גדולות לצד ברזיל ויפן.