לפחות 19 בני אדם נהרגו ויותר מ-5,000 נעצרו בשבוע האחרון במחאות ענק שפרצו בהודו, על רקע חוקי התאזרחות חדשים שהעבירה לאחרונה הממשלה. היום (שבת) נמשכו ההפגנות ההמוניות, על אף שינוי המדיניות של כוחות הביטחון. בתגובה להתפרצויות האלימות, כינס ראש הממשלה נרנדרה מודי את הקבינט להתייעצות חירום.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
לטענת כוחות הביטחון, אלפי המפגינים שנעצרו או עוכבו לחקירה תקפו באלימות שוטרים וגורמי ממשל. כלי תקשורת בהודו דיווחו על מאות פצועים, הן בקרב כוחות המשטרה והן בקרב המפגינים. למרות שהמשטרה קיבלה הנחיות להחמיר את היחס כלפי המפגינים, נמשכו בסוף השבוע המחאות ברחבי המדינה.
סיבת המחאה, לפי המפגינים, היא חוק חדש שעבר בפרלמנט לפני כשבוע, הקובע קריטריונים חדשים להענקת אזרחות למבקשי מקלט בודהיסטים, הינדואים, סיקים, נוצרים ופרסים שהגיעו להודו ממדינות שכנות דוגמת פקיסטן, אפגניסטן ובנגלדש.
לטענת המוחים, סעיפי החוק מפלים לרעה מוסלמים, ואף מאיימים על הצביון החילוני של הודו, שכן הם קובעים ששיוך דתי יהיה אחד הקריטריונים לקביעת מעמדם של אזרחים. מנגד, ארגוני ימין הינדואים הביעו תמיכה בממשלה ובחוק החדש, שלטענתם יסייע לחזק את המיעוטים הנשכחים במדינה.
המפגינים התלוננו כי חיילים ושוטרים פרצו לבתים פרטים, מקומות עבודה ואוניברסיטאות כדי להפריע ליוזמי ההפגנות ולסכל התארגנות מחודשת של המחאה. אחד העצורים, היסטוריון מוכר בהודו בשם רמצ'נדרה גוהא, נלקח למאסר לאחר שכתב מאמר בו טען כי החוק "פוגע בלבה של החוקה והופך את הודו למדינה אחרת לגמרי". הוא שוחרר לאחר כמה ימים בכלא.