מזכיר המדינה של ארה"ב מייק פומפאו גינה הלילה (בין שישי לשבת) את החלטת בית הדין הבינלאומי בהאג לפתוח בחקירה כנגד ישראל על פשעי מלחמה שלכאורה ביצעה שטחי עזה והגדה המערבית. "בדיקה לא מוצדקת ולא הוגנת", כינה פומפאו את פעולות בית הדין והסביר: הדרך לשלום – רק בשיחות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"התובעת של בית הדין הפלילי בהאג (ה-ICC), העלתה שאלות קשות באשר לסמכות של בית הדין לחקור את ישראל", צייץ מזכיר המדינה בחשבונו. "ישראל אינה חברה בבית הדין. אנחנו מתנגדים בתקיפות לחקירה הבלתי-מוצדקת הזו שמתמקדת בישראל באופן לא הוגן. הדרך לשלום בר-קיימא עוברת בשולחן המשא ומתן".
הודעתה של התובעת פאטו בנסודה אתמול עוררה תגובות נזעמות בישראל. ראש הממשלה בנימין נתניהו כינה את ההחלטה "יום שחור לאמת ולצדק". נתניהו הבטיח כי "אנחנו נאבק על זכויותינו ועל האמת ההיסטורית בכל דרך אפשרית. תובעת בית הדין הפלילי הבינלאומי כנראה החליטה שלא לדחות על הסף את העתירה הפלסטינית נגד מדינת ישראל. זוהי החלטה שערורייתית חסרת בסיס"
שגריר ישראל באו"ם, דני דנון, הגיב גם הוא על ההחלטה וכתב: "החלטת תובעת משקפת את ההטייה האנטי-ישראלית המושרשת בהאג. במקום ללכת לאורו של משפט צדק, התובעת בחרה לאמץ שיקולים פוליטיים ולחתור תחת אמות המשפט הבסיסיות. זוהי רדיפה אחר מדינת ישראל. למדינת העם היהודי זכויות היסטוריות ומשפטיות בארצה ושום לוליינות משפטית לא תמחק אותן".
מנגד, ברשות הפלסטינית בירכו על ההחלטה. יו"ר הרשות אבו מאזן הכריז כי "זהו יום גדול - השגנו את מה שרצינו. החל מהיום, בית הדין הבינלאומי יקבל את התביעות שהגשנו בעבר"
בנסודה הסבירה בהודעתה כי "לאחר הערכה עצמאית של המידע הזמין שברשותי, התקבלה ההכרעה כי כל הנתונים עומדים בקריטריונים לפתיחה בחקירה תחת אמנת רומא". עם זאת, הוסיפה התובעת כי ביקשה חוות דעת נוספת משופטי בית הדין, שיכריעו האם עומדת לה סמכות השיפוט, בטרם תפתח בחקירה.