הנציב לענייני חופש דת של האו"ם, ד"ר אחמד שאעיד, יציג מחר (רביעי) דוח חסר תקדים של הארגון הבינלאומי בנושא המאבק באנטישמיות. הדוח שיוצג למדינות העולם באופן רשמי במטה הארגון בניו יורק, הוגש למועצה לזכויות אדם בג'נבה כחלק ממדיניותו של מזכ"ל האו"ם, אנטוניו גוטרש, הקוראת למיגור אנטישמיות ומעודדת חופש דת.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ממסקנות הדוח עולה כי האנטישמיות "פוגעת במימוש הזכות לחופש דת", ונדמה כי "שכיחותם של אירועים אנטישמיים הולכת וגדלה". לצד זה מצוין כי "עמדות אנטישמיות והסיכון לאלימות כלפי יהודים ואתרים יהודיים עלו באופן משמעותי". "אם ממשלות לא יחייבו עצמן לפעול בנושא, אנטישמיות תהווה סכנה לא רק ליהודים, אלא גם לחברי קהילות אחרות", מוסיף הנציב שאעיד בדוח.
הדוח מונה שלושה מקורות עיקריים להתגברות תופעת האנטישמיות המודרנית: ריבוי קבוצות הדוגלות בעליונות הגזע הלבן כדוגמת ניאו-נאצים וקבוצות אסלאמיסטיות קיצוניות; הבעת ביקורת נגד ממשלת ישראל; ופעילות תנועת החרם נגד ישראל .הדוח מדגיש כי עלו טענות לפיהן "פעילות ארגון ה BDS-היא אנטישמית מיסודה".
ממסקנות הדוח עולה קריאה לממשלות, ארגוני חברה אזרחית וכלי תקשורת לנקוט בצעדים שימנעו גילויי אנטישמיות. בין היתר עולה ההצעה לאמץ את ההגדרה הבינלאומית לאנטישמיות כפי שקבעה "הברית הבינלאומית לשימור זכר השואה" ב-2016. במקביל, עולה הצורך להשקיע בחינוך ובהכשרה. כמו כן, מתייחס הדוח לכך שממשלות צריכות להכיר בכך ש"אנטישמיות מהווה איום על היציבות והביטחון", ומוסיף כי תקריות אנטישמיות דורשות מהמנהיגים להגיב בצורה מהירה וחד משמעית.
שגריר ישראל לאו"ם, דני דנון, בירך על פרסום הדוח ואמר כי "זוהי דוגמא נוספת לשינוי שחל באו"ם כלפי ישראל אך המבחן האמיתי יהיה ביישום הדוח בשטח. הפיגועים האחרונים נגד בתי כנסת בעולם מחדדים את הצורך של הקהילה הבינלאומית להילחם בנחישות ובעוצמה נגד האנטישמיות ולהוקיעה מכל מקום ומעל כל במה".