"יש מה לעשות מול הרוסים במה שקשור לנעמה יששכר, אבל הדברים ייעשו בשקט ובצינורות המקובלים" - כך אמר הערב (שני) גורם ישראלי בכיר שדיבר עם חדשות 12. מוקדם יותר פורסם בכלי התקשורת ברוסיה כי פוטין שוקל חנינה ליששכר, ובימים הקרובים יכריע שר המשפטים אמיר אוחנה לגבי הסגרת של ההאקר הרוסי המוחזק בישראל.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הגורם הישראלי הבכיר הוסיף כי "מתנהלים מגעים שקטים וביתר שאת מאז שנגזר העונש". לגבי ההאקר הרוסי אמר הבכיר שלהערכתו "99% שהוא יוסגר לארה"ב, למרות הקשר שהרוסים עשו בין שני המקרים". מלשכת ראש הממשלה נמסר הערב כי "ראש הממשלה והרשויות בישראל ממשיכים במאמצים המדיניים להחזיר את נעמה הביתה".
במקביל, גורמים מדיניים הזהירו שגזר הדין של נעמה הוא תקדים שמסכן כל נוסע שנכנס לגבולותיה האוויריים של רוסיה. גזר הדין מכניס בפועל לסעיף העונשין הגדרה חסרת תקדים, לפיה גם אזרחים זרים שרק עבר בשדה התעופה של המדינה לצורך טיסת מעבר יוכלו להיחשב מבריחים.
לפי הפרסום ברשת RT הרוסית, פוטין ישקול את הבקשה הישראלית להעניק חנינה לצעירה הישראלית נעמה יששכר, שנשלחה ל-7.5 שנות מאסר בגין החזקת והברחת 9.6 גרמים של סם למדינה. עורך הדין המקומי שמייצג את נעמה עדכן את אימה יפה והבהיר כי דרושה המתנה וסבלנות: "לא דיברו איתי באופן רשמי על זה עד כה".
בשיחת טלפון שנערכה לאחר ביקורה של האם יפה את בתה בכלא, לראשונה מאז גזר הדין, אמר עו"ד אלכסנדר טייטס: "כרגע קשה לדעת איך זה ייגמר. בכל מקרה צריכים שהרוסים יקבלו את המכתב באופן רשמי, צריכים לחכות עד שהפנייה מנשיא ישראל תגיע בצינורות המקובלים לקרמלין ואחרי זה תהיה תגובה כלשהי מהקרמלין".
מכתב הנשיא: "לעונש תהיה השפעה הרסנית על חייה"
אימה של נעמה אמרה שהדיווח מפיח בה תקווה, אך היא עוד לא עודכנה רשמית בנושא. "זה לא יקרה ביום". על המצב הנפשי של בתה: "היא אמרה 'אני לא יכולה יותר. אני מעריכה את זה את מה שהעיתונות והמדינה עושות אבל מה זה נותן לי? אני עוד פה".
נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין פנה אתמול רשמית בבקשת חנינה לפוטין, וברוסיה אישרו כי קיימת פנייה דומה מצד נתניהו. דוברו של פוטין, דמיטרי פסקוב, אמר היום: "אנחנו יודעים על פנייתו של נתניהו. לאחר שהיא תעבור דרך הערוצים הדיפלומטיים, היא תדווח לנשיא ותישקל על ידיו". במשרד החוץ הישראלי בחרו לפי שעה שלא להתייחס לדברים.
"מכובדי הנשיא, כידיד העם היהודי ומדינת ישראל אני פונה אליך בעניינה של נעמה יששכר", פתח ריבלין את מכתבו. "נעמה שגתה במעשיה והודתה בכך ועם זאת מדובר בבחורה צעירה, ללא עבר פלילי שעונש חמור כפי שנגזר עליה ישפיע השפעה הרסנית על חייה".
עוד כתב הנשיא: "מדינת ישראל והעם היהודי מכירים לך תודה על רגישותך לחיי אדם ועל נכונתך לסכן את חיי חייליך על מנת לאתר ולהשיב את גופתו של חלל צה״ל זכריה באומל ז״ל", הוסיף הנשיא, "בשל המקרה המיוחד והאישי של נעמה יששכר אני פונה אליך ומבקש את התערבותך האישית כדי שהיא תזכה לחנינה מתוך חמלה ולפנים משורת הדין".
הביקור בכלא: "נעמה התרגשה, מרגישה כאילו חטפו אותה"
יפה יששכר סיפרה לחדשות 12 על הביקור בכלא: "היה בכי, הרבה בכי, היא אמרה שהיא פשוט עייפה, היא מותשת, היא מנסה להחזיק את עצמה, היא אומרת 'אימא, תגידי לי שמוציאים אותי, שאני לא נשארת פה'". האם הוסיפה: "הם לא נתנו לי להראות לה את העיתונים מהארץ ואמרתי לה שתהיה חזקה, שהיא מוערצת, שאנשים מחזקים אותה ומה הלחץ של התקשורת יעשה... האנשים למעלה באמת רוצים שהיא תצא".
"אמרתי לה 'ראש הממשלה אמר לי לחזק אותך והשר אוחנה אומר לי לחזק אותך ואני יודעת ששר החוץ עובד על זה' – האמת, לא יודעת אם היא מאמינה לי"", הוסיפה האם. על תגובת בתה למכתב אמרה: "היא התרגשה".
על תוכן השיחה עם בתה אמרה: "היה חשוב לה להגיד שזה מתסכל, כאילו הם חטפו אותה. היא אומרת שכל אחד בכלא מכיר את הסיפור ושאמרו לה 'מה חשבת לעצמך'. היא אומרת שהיא מנסה לא להקשיב ולא להיכנס לזה, היא יודעת בתוך תוכה שזה לא נכון".
לפני שנכנסה לבקר את בתה בבית הכלא, האם סיפרה שהיא הדפיסה לה מכתב ושהיא תניח לה אותו על הזכוכית שמפרידה ביניהן. "אני מקווה שהיא לא תבכה. הדפסתי את זה בגדול כדי שתוכל לקרוא וכתבתי את מה שהרגשתי אחרי המשפט", אמרה. "היא לא מבינה כלום על הבחור הרוסי".