צרפת משותקת: במחאה על רפורמת הפנסיה הרחבה שמוביל הנשיא מקרון, עשרות אלפי בני אדם השתתפו היום (חמישי) בשורה של הפגנות אלימות שפרצו במוקדים שונים ברחבי המדינה. בחלק מהמקומות ניסו המפגינים להשחית מבנים ציבוריים ואף השליכו רימוני הלם וזיקוקים. בשעות האחרונות נאלצה משטרת צרפת להשתמש באמצעים קיצוניים לפיזור ההפגנות - ובהם שימוש בגז מדמיע בעיר נאנט ובפריז.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בתיעוד מההפגנות בעיר נאנט שהועלה לרשתות החברתיות ניתן לראות את האלימות ואת חילופי המהלומות בין המפגינים לבין השוטרים. בסרטון וידאו נוסף מתועדים המפגינים כשהם מרביצים לבובה בדמותו של הנשיא הצרפתי. התקשורת המקומית מתארת את ההפגנות כאתגר הגדול ביותר שעמו הנשיא מקרון התמודד עד עכשיו, בעוד שבצרפת סבורים שההפגנות היום – זוהי רק תחילתה של המחאה שעוד צפויה להתרחב משמעותית במהלך הימים הקרובים.
"אצא להפגין ואצטרף לשאר האנשים ששובתים - עובדי בתי החולים, המורים, עובדי הרכבת וכל הצרפתים שכועסים על הממשלה", סיפר איוון ארנו, תושב ורסאיי ומורה במקצועו. פרדריק דרובאי, תושב פריז, הוסיף: "אני חושב שמצב הפנסיות רק יכול להידרדר ואני מבין את המחאה כי המצב נעשה קשה יותר ויותר ואנחנו אפילו לא יכולים לדמיין איך ייראה העתיד שלנו".
במסגרת השביתה הנרחבת, כלל האיגודים המקצועיים בצרפת, ובהם עובדי תחבורה, מורים, אחים ואחיות בבתי החולים וכן עובדי שדות התעופה - לא עובדים מאז אתמול בחצות. עקב כך שיבושי תנועה כבדים מורגשים ברחבי המדינה, תנועת הרכבות התחתיות הופסקה וטיסות פנים רבות בוטלו. מחר צפויים להצטרף למחאה גם נהגי המשאיות שיחסמו את הכניסות לערים הראשיות. גם אתרי תיירות רבים, ובהם מגדל האייפל שבבירה, צפויים לצמצם את פעילותם באופן משמעותי.
הרפורמה שאותה הציג הנשיא מקרון עוד במהלך מסע הבחירות שלו, כוללת בתוכה את ביטול התקנות המיוחדות שהוגדרו עבור 42 מקצועות שונים ומבטיחות תנאי פנסיה משופרים עבורם. כמו כן, במסגרת הרפורמה גיל הפנסיה במדינה שעומד כרגע על 62 שנים - צפוי לעלות בשלוש עד חמש שנים נוספות. לדברי מקרון מדובר ברפורמה שהינה הכרחית למען הכלכלה הצרפתית שנאבקת על קיומה בעת שרבים מעובדיה עדיין יוצאים לפנסיה בגיל 62, זאת למרות שתוחלת החיים עולה בהתמדה. אם המהלך שמקרון מתכנן אכן ייצא לפועל – זה יהיה השינוי הגדול ביותר במערכת החברתית בצרפת מאז מלחמת העולם השנייה.