אפליקציית טיקטוק – איום על הביטחון הלאומי. צבא ארה"ב אסר על חייליו לעשות שימוש באפליקציה הפופולרית, מחשש שהפלאפונים עליהם הותקנה ישמשו לאיסוף מידע רגיש על ידי הממשל הסיני. "הורינו לחיילים לבדוק אם הפלאפון שלהם נפרץ בצורה כלשהי או מתנהג בצורה יוצאת דופן, ולמחוק את הטיקטוק באופן מיידי", הסבירה דוברת הצבא.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
החשש בפנטגון הוא שהאפליקציה הסינית הפופולרית, המאפשרת למשתמשיה לייצר סרטונים קצרים וקליטים, תשמור על השרתים שלה פרטים אישיים וחסויים של חיילים, בהם מספרי טלפון, מיקומים וכן מסמכים רגישים השמורים על המכשירים. על כן, הפיקוד הצבאי אסר על הורדת האפליקציה לטלפונים שניתנו לחיילים על ידי הצבא ובכך הצטרפו לחיל הים האמריקני שהפיץ פקודה דומה לחייליו כבר לפני שבועיים.
בשנתיים שעברו מאז שקמה, הצליחה טיקטוק לעקוף אפליקציות מוכרות כמו פייסבוק, אינסטגרם ויוטיוב בכמות ההורדות – יותר מ-750 מיליון רק בשנה האחרונה. בהודעה שפרסמה מסרה החברה כי "מרכזי המידע שלנו נמצאים אך ורק מחוץ לשטח סין, ואינם נתונים לחוק הסיני". עוד אמרו בחברה כי כל המידע נאגר בשרתים הנמצאים בארה"ב ובסינגפור בלבד.
בחודשים האחרונים התריעו מספר מחוקקים אמריקנים, רפובליקנים ודמוקרטים כאחד, על הסכנה שגלומה באפליקציה הנמצאת בבעלותה של חברה סינית. לפני כחודש סירבו מנהלי החברה להופיע בפני שימוע בקונגרס אליו זומנו, שנועד לבחון את קשריהם עם המפלגה הקומוניסטית בסין. "לצערנו, בשל ההתראה הקצרה שקיבלנו לא נצליח לספק עדים שיתרמו באופן ממשי לשיח", הסבירו בחברה. בתחילת השנה נאלצה טיקטוק לשלם קנס של 5.7 מיליון דולר, לאחר שנטען שאגרה באופן לא חוקי מידע אישי של ילדים מתחת לגיל 13.