חזית חדשה נגד המבצע הטורקי בסוריה? גרמניה החליטה לאסור על ייצוא נשק לטורקיה – כך פרסם היום (שבת) השבועון הגרמני "Bild Am Sonntag". שר החוץ הגרמני הייקו מאס אישר כי המהלך מתבצע בתגובה למבצע "מעיין השלום" נגד הכורדים, שעליו הכריז ארדואן השבוע.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
שר החוץ אמר: "על רקע המתקפה של צבא טורקיה בצפון-מזרח סוריה, הממשל לא יספק רישיונות נוספים לכל הציוד הצבאי שטורקיה עשויה להשתמש בו בסוריה". בשנת 2018 ייצאה גרמניה נשק לטורקיה בהיקף של 268 מיליון דולרים – כמעט שליש מכל ייצוא הנשק הגרמני, כך לפי הפרסום.
צרפת הולכת בעקבות גרמניה ומצטרפת לאיסור מכירת נשק לטורקיה. בשל המתקפה של צבא ארדואן על מיליציות כורדיות בצפון סוריה, "צרפת משהה את כל עסקאות הנשק שלה עם טורקיה", נמסר ממשרד החוץ הצרפתי.
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הגיב היום למצב המתפתח בסוריה ואמר: "כל מי שנמצא באופן לא חוקי בשטח של מדינה כלשהי, במקרה הזה הרפובליקה הסורית הערבית, צריך לעזוב את השטח. זה נכון לכל המדינות. אם הממשלה הלגיטימית העתידית של סוריה תחליט שהנוכחות הצבאית הרוסית לא רצויה עוד – זה יחול באופן טבעי גם עלינו".
עוד אמר נשיא רוסיה בריאיון משותף לסוכנות RT, סקיי ניוז בערבית ואל-ערבייה: "כיום אנחנו דנים בנושא באופן פתוח עם עמיתינו, עם אירן וטורקיה. אמרנו זאת לשותפינו האמריקנים פעמים רבות – השטח הסורי צריך להיות פנוי מכל נוכחות צבאית זרה וצריך להחזיר את הריבונות המלאה של סוריה".
בכירים בשירותי הביטחון הטורקיים אמרו היום כי המורדים הסוריים, בגיבוי צבא טורקיה, השיגו שליטה על מרכז ראס אל-עין שבצפון המדינה. בתוך כך, מכונית תופת התפוצצה הלילה בכלא ובו אסירי דאע"ש, דבר שכפה על הכוחות הכורדים לשלוח תגבורת למקום כדי למנוע בריחת אסירים המונית מהמתקן.
הממשל הסורי-כורדי בצפון-מזרח סוריה עדכן היום כי כמעט 200 אלף בני אדם פונו מבתיהם בעקבות המבצע הצבאי הטורקי במדינה, ו-30 אזרחים נהרגו עד כה. לפי ההודעה, המתקפה הובילה למספר גלים רצופים של פינויים. אתמול העריכו באו"ם כי מספר המפונים מבתיהם מאז תחילת המבצע ביום רביעי האחרון עומד על כ-100 אלף בני אדם.
אירן הציעה לתווך בין הכורדים, הממשל הסורי וטורקיה בניסיון להגיע להסכמים שיסיימו את המבצע הצבאי. שר החוץ זריף אמר כי "ההסכם בין טורקיה לסוריה עדיין בתוקף, ויכול להוות מסלול טוב יותר להשגת ביטחון", בהתייחסו להסכם בן 21 שנה שטורקיה טוענת כי מעולם לא יושם כראוי.