הממשל בטהרן הודיע אתמול (שישי) על העלאת מחירי הדלק במדינה ביותר מ-50%. הגזירה הזו עוררה זעם רב בקרב האזרחים באירן והיא הציתה גל של מחאות בכל רחבי המדינה. רוב המוחים מפנים את הביקורת שלהם לממשלה של רוחאני ויש טענות שהמחנה השמרני, היריב, אפילו מלבה את ההפגנות הללו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
אירן, המדינה עם מחירי הנפט והדלק הזולים בעולם, סופגת לאחרונה מכות כלכליות קשות ביותר. הסיבה לכך היא הסנקציות שמטיל עליהם ממשלו של טראמפ והיחלשות המטבע שלה. בטלוויזיה האירנית פורסם כי במסגרת הגזירות שהטיל ממשלו של רוחאני, מחיר הדלק עלה מעשרת אלפים ריאל אירני לליטר ל-15 אלף. ובנוסף נקבע כי מכונית פרטית תוכל למלא עד 60 ליטר וכל רכישה נוספת תעלה כ30 אלף ריאל לליטר.
ההודעה הציתה גל של מהומות בכל רחבי אירן. מאות אנשים יצאו לרחובות והתעמתו עם כוחות הביטחון. בסרטון שפורסם במדיה החברתית הוצגו מפגינים באחת הערים במדינה דוחקים בנהגים לחסום את התנועה תוך קריאות נגד ממשלה.
בשנת 2007 כשממשלו של מחמוד אחמדינג'ד הטילו הקצבות על הדלק התעוררו מחאות דומות ברחבי המדינה. בדרשה שנשא איש הדת הבכיר, איתאללה מוחמד אממי קשאני בתפילת יום שישי בטהרן, הוא אמר כי על הרשויות לקבוע את המחירים בהתאם לשוק המשתנה כדי למנוע בעיות כלכליות קשות יותר.
"איך יכול להיות שהבנזין ברכב יקר יותר מהסחורה שהוא מוביל", אמר בדרשה שנשא בשישי. מוחמד בג'ר נובהט, האחראי על התוכניות והתקציבים במדינה, אמר מוקדם יותר לטלוויזיה הממלכתית באירן כי ההכנסות מהעלאות המחירים ישמשו לסבסוד עבור 18 מיליון משפחות, או כ -60 מיליון איש שנמצאים מתחת לקו העוני.
למרות מאגרי האנרגיה העצומים שלה, אירן נאבקת במשך שנים רבות במילוי הצרכים הפנימיים שלה בגלל היעדר יכולת זיקוק של דלקים וסנקציות בינלאומיות שהגבילו את ייבוא החלפים לתחזוקת המפעלים.