מערכת הבריאות באנגליה קורסת. אחד היעדים המרכזיים במערכת הבריאות הציבורית בממלכה היא להעביר את מה שניתן הביתה, ולחסוך את ההגעה למרפאה או לבית החולים. הטכנולוגיה המתפתחת היא שמאפשרת את החיסכון המיוחל וחלק גדול מאותה טכנולוגיה מפותח על ידי חברות ישראליות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הטכנולוגיה משנה כל פן בחיינו, ורק טבעי שתשנה גם את עולם הרפואה. אלו לא רק מדפסות תלת ממד שכבר מייצרות איברים מלאכותיים ולא רק עזרים שמעניקים יכולות לאלו שאיבדו אותן, אלא הטכנולוגיה החדשה שעוזרת בעיקר לצרכים הפשוטים ומשנה לחלוטין את האופן שבו העולם מתמודד עם בעיות בריאות.
80 חברות מכל העולם הציגו השנה בכנס הטכנולוגיה הרפואית שהתקיים בלונדון, 40 מהם ישראליות. TYTO לדוגמא מאפשרת לחולה הפוטנציאלי לערוך שיחת וידאו עם הרופא וכך לדעת אם יש צורך לגשת למרפאה או שטיפול ביתי פשוט יכול לפתור את הבעיה. הרופא משוחח עם החולה ויכול גם להקשיב לריאות שלו, כך אפשר לחסוך למערכת הרפואית הציבורית בבריטניה מיליוני תורים בשנה.
חברת "בינה" הישראלית פיתחה טכנולוגיה מתקדמת שמסוגלת, תוך שניות ספורות ובלי חיבור פיזי לקחת ממטופל מדדים חיוניים ולתת לו מספיק אינפורמציה על מנת להבין האם יש צורך לגשת לרופא.
תהליך ההתייעלות לא קורה רק עם הפחתת העומס, וטיפולים או בדיקות שהחולים יכולים לבצע בבית אלא גם ואולי בעיקר בניכוי המקרים שבהם בכלל לא היה צריך לראות רופא, והם הרי הרוב. זה נכון, במרפאה, בבית החולים ונכון אפילו במטוס.
"היה לנו פרויקט מאוד גדול עם בריטיש אייווייז", מספר אריק בן ישי מנכ"ל biobeat. "הוכחנו ש-18 מתוך 20 נחיתות חירום שעולות במצטבר מיליוני פאונד צומצמו". הם פיתחו שבב שמאפשר לשלוח מדדים חיוניים באמצעות מדבקה חד פעמית אלחוטית, כזו שבתקווה תוריד את אחת הסכנות הגדולות בבתי החולים - זיהום מחולים אחרים.
"היום התהליך הוא אבסורדי", אומר בן ישי. "אחות עוברת מחולה לחולה וזה לוקח המון זמן ובסוף היא צריכה להזין את כל הנתונים במערכת ממוחשבת. היום אפשר לשים מדבקה ולראות את כל הפרמטרים. אחות לא צריכה לחטא כל פעם את המכשור הרפואי וכך אפשר לצמצם את נושא הזיהומים".
הטכנולוגיה, ובפרט הישראלית - בדרך לרפא את מערכות הבריאות ברחבי העולם. היא ודאי תייצר בעיות אחרות, אבל כבר לוקחת את האנושות למקומות מרתקים, מבטיחה הבטחות שהיום נראות בדיוניות, אבל מחר, אולי יתגשמו ואולי גם מערכת הבריאות שלנו תתרפא.