בתום ישיבת ממשלה ארוכה, חברי הממשלה הלבנונית הסכימו על חבילת רפורמות שאמורה לסייע בפתרון המשבר הכלכלי, ואשר תגיע לאישור הקבינט היום (שני) – כך דיווח מקור בממשלה. ראש ממשלת לבנון, סעד אל-חרירי, שמנהיג את הרפורמה הזו, התריע ביום שישי כי אם חברי ממשלתו לא יגיעו להסכמות תוך 172 שעות – הוא יפנה לדרכים אחרות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
אם הצעדים יאושרו, ממשלת לבנון תבצע קיצוצים רוחביים, בין השאר יקוצצו 50% ממשכורות משרתי הציבור. כל זאת במטרה להגיע לגרעון אפסי עד שנת 2020. בנוסף, התכנית כוללת הפרטה של שירותי התקשורת במדינה ושינוי כולל בשוק החשמל המקרטע. המקור הוסיף כי הרפורמות לא יכללו הטלת מיסים או מכסים נוספים על הציבור, זאת בשל המהומות ברחבי המדינה, שהתחילו כשהנשיא הודיע על הטלת מיסים על שימוש באפליקציות כמו וואטסאפ.
הרפורמה תכלול גם הקמת גופים רגולטוריים אשר יפקחו על יישומה. בכך מנסה הממשלה לענות לקריאות של הציבור ושל המפגינים הרבים, שטוענים שהשחיתות הפושה בכל משרדי השלטון הורסת את הכלכלה.
אל-חרירי נאם ביום שישי, בעקבות המהומות במדינה והציב אולטימטום, לפיו יש "לפרטנרים בממשלה" 72 שעות להראות היענות לרפורמות הכלכליות. אלפי בני אדם מפגינים כבר ארבעה ימים בכל רחבי לבנון, ובעיקר במרכז ביירות הבירה, במחאה על המדיניות הכלכלית של הממשלה. אחרי נאומו של חרירי, ניסו המפגינים לפרוץ לבניין הממשלה בביירות.
"אני מרגיש את הכאב של העם הלבנוני ואני בעד ההפגנות", אמר חרירי. "אני מנסה כבר 3 שנים למצוא פיתרון אך כל ניסיונותיי נחסמים על ידי גורמים בממשלה. אנחנו נמצאים במצב קשה - הגירעון שלנו גדול מאוד, זה מצב שאין לו תקדים בהיסטוריה".
חרירי אמר לממשלתו כי אם לא יראו היענות ויפסיקו את דחיית הרפורמות החדשות, הוא יאלץ לנקוט בדרכים אחרות. עם זאת הוא לא פירט, ולא הודיע שיתפטר.