כל אינסטינקט בגופו של סר פטריק סטיוארט אמר לו שזה רעיון גרוע. החברים הקרובים הזהירו אותו שזה יהרוס לו את הקריירה, אבל הלחץ של המפיקים והמעריצים היה גדול מדי. 18 שנים אחרי שפשט את מדי "מסע בין כוכבים", קפטן ז'אן לוק פיקארד חוזר – ובגדול.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"השתתפתי ב-178 פרקים וב-4 סרטים", סיפר סר פטריק סטיוארט. "בשלב מסוים בתקופה ההיא, הבנתי שפיקארד השתלט על חיי בכמה דרכים והוא ממשיך לחיות בתוכי". דיפלומט, שקול, אחראי, אינטיליגנט וקר רוח – קפטן פיקארד שבר במהרה את מגבלות הז'אנר, ועבור מיליוני מעריצים ברחבי העולם, הפך למנהיג שהיו רוצים.
בתור מתנגד בולט לברקזיט, סר סטיוארט מדבר על השסעים והפילוג רבות, ולאחרונה הפך לדמות פוליטית מדוברת כשיצא נגד המפלגה בה תמך במשך 70 שנים. במידה מסוימת, הוא הפך לסוג של גיבור גם בעיני הקהילה היהודית בבריטניה, בעקבות התנגדותו למפלגת הלייבור. "היו כמה אירועים מבישים מאוד ומזעזעים שהתחוללו במפלגה, בכל הקשור לאנטישמיות. גם זה היה שיקול מבחינתי".
נוסף על הקהילה היהודית, לסטיוארט יש קשר חם גם לישראל. לפני 7 שנים הוא כיכב בקומדיה הישראלית "לצוד פילים" של רשף לוי, שם הגשים חלום. "במשך כל חיי, תמיד רציתי להיות מצחיק. הייתי רוצה שמישהו יגיד: 'מעל הכל, הוא היה מצחיק מאוד'".
"נולדתי ב-1940, כך שאני כמעט בן אותו הגיל של מדינת ישראל. להיות שם ולשבת ערב אחר ערב, ולדבר על ישראל ועל המצב עם הפלסטינים הייתה חוויה כל כך מתגמלת וזה נתן לי הבנה עמוקה יותר של המורכבות, בכל הנושאים הקשורים למדינת ישראל". נשים בצד את המדע הבדיוני, יש דבר אחד שהוא מאוד רוצה לעשות – וזה סרט נוסף בישראל.