סוף מסתמן למשבר הדיפלומטי בין ירושלים לעמאן? בישראל אישרו את הדיווחים בירדן: שעה קלה אחרי הפרסומים בממלכה, לשכת ראש הממשלה נתניהו פרסמה הודעה לתקשורת שבה נמסר כי שני האזרחים הירדניים החשודים בעבירות ביטחוניות - אכן ישוחררו ממעצרם. לפני פרסום ההודעה, בכירים ישראליים טענו ששני העצורים לא היו משוחררים ללא אור ירוק מהשב"כ - ולדבריהם החשדות נגדם אפשרו פשרה ולפיכך הם ישוחררו כמחווה של רצון טוב.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"ירדן תחזיר בימים הקרובים את שגרירה לישראל, לאחר הסכמה שהושגה בין המדינות על העברתם לאחריות שלטונות הביטחון בירדן של שני הירדנים העצורים בישראל", נמסר מלשכת ראש הממשלה. "ראש השב"כ סיכם עם מקבילו הירדני על סידורי הביטחון סביב שחרורם. מדינת ישראל רואה ביחסים עם ירדן אבן יסוד ביציבות במזרח התיכון ותמשיך לפעול לשימור ביטחון האזור".
בשבוע שעבר הוחזר שגריר ירדן בתל אביב, רסאן אל-מג'אלי, להתייעצויות במדינתו עקב סירובה של ישראל לשחרר את שני האזרחים הירדניים, שלשניהם גם אזרחות פלסטינית ונעצרו באותו יום בחשד לביצוע עבירות ביטחוניות. שני העצורים הם היבא אל-לבדי ועבד אלרחמן מרעי.
החשד בישראל הוא שהעצורה הירדנית, אישה בשנות ה-30 לחייה שפתחה בשביתת רעב עם מעצרה, הופעלה על ידי חיזבאללה בגיוס סוכנים. באשר למרעי, כוחות הביטחון עצרו אותו במעבר אלנבי כשהיה בדרכו לחתונה משפחתית בגדה, וגם לגביו עלה חשד כי ניסה לגייס סוכנים עבור פעילויות טרור.
עו"ד רסלאן מחג'נה שמייצג את הבה אל-לבדי עדכן: "לפני שלושת-רבעי שעה התקשר אליי שגריר ירדן בישראל מעמאן. הוא מסר שנחתם הסכם בין הממשלות, ממשלת ישראל וממשלת ירדן וכי שני העצירים ישוחררו בסוף השבוע".
"שר החוץ הירדני התקשר גם למשפחות עצמם והודיע להן", הוסיף עורך הדין. "שוחחתי עם המשפחה של הבה והם אמרו לי שהם מאוד מאוד שמחים, מחכים שהיא באמת תחזור הביתה ושיוכלו לראות את הבת שלהם. בשעה זו סגן השגריר הירדני בדרך לבקר את הבה ולעדכן אותה".
מעצרם של שני הירדנים גרר מחאה גדולה בממלכה. עורך דינה של אל-לבדי אמר בשבוע שעבר שהוא לא מבין מדוע ישראל החליטה לעצור את מרשתו. "היא ואני לא יודעים מה מיוחס לה", אמר לתוכנית "בוקר טוב ישראל" בגלי צה"ל. "למה מחזיקים אותה פה? אם אזרחית ירדנית מסכנת את ביטחון האזור, למה לא להחזירה לירדן? תיפטרו מהסכנה, אל תעצרו אותה פה!".
"אם זה היה מעצר רגיל עם כתב אישום אז ניחא, אבל לא נמצאה שום תשתית ראייתית", הוסיף עורך דינה של החשודה הירדנית. "משם גם נובע הכעס הירדני: אין כתב אישום, אין משפט. מצבה הרפואי קשה ביותר, לפני יומיים היא הובהלה לבית החולים בעקבות נסיגה דרסטית במצבה", הוסיף עורך הדין. "אחרי 30 ימים בשביתת רעב, היא מוגדרת על ידי רשויות המעצר כמי שיכולה פשוט לאבד את חייה".