החמורים בסכנת הכחדה? מחצית מחמורי העולם עלולים להיכחד בחמש השנים הקרובות ומיליונים כבר נשחטו עד כה, זאת משום שעורם משמש לייצור תרופה פופולרית מהרפואה הסינית, eiajo המבוססת על ג'לטין - כך על פי דוח של ארגון מגדלי החמורים שפורסם היום (חמישי). בשל הביקוש, מספר החמורים בסין ירד כבר ב-76% מאז 1992. בשנים האחרונות המדינה פונה לשוק החמורים העולמי, אך על פי הדוח, ההובלה המסורבלת של החמורים מסבה להם סבל רב.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הסינים משתמשים בתרופה שמיוצרת מעור החמור כבר לפי שנים לטיפול בזרימת הדם ובמצבים כמו אנמיה, אך פיית' בורדן, מנהלת המחקר והתמיכה המבצעית בארגון מגדלי החמורים העולמי, טענת כי "מספר החמורים שנשחטים גדלה במהירות גדולה בהרבה מזו שראינו בעבר".
כיום חיים בעולם 44 מיליון חמורים, אך על פי הערכות של ארגון מגדלי החמורים העולמי מידי שנה נשחטים 4.8 מיליון חמורים ובשרם עושה את דרכו לשוק התרופות. בברזיל, יצואנית מרכזית של חמורים, טוענים שאוכלוסייתם הצטמצמה ב 28% בעשור האחרון, בבוצוואנה ב-53% ובקירגיסטאן ב-53%.
הדוח מגלה כיצד החמורים מועברים בנסיעות ארוכות מאוד ללא גישה למזון או למים, וכך 20% מהם מתים עוד בדרך. רגליים שבורות הן דבר שבשגרה עבור המטען החי הזה, והחמורים הפגועים נגררים מאוזניהם ומזנבותיהם לבתי השחיטה. מכיוון שפציעות ומחלות לא משפיעות על איכות העור אין לסוחרים שום תמריץ להבטיח טיפול רפואי לבעלי החיים המובלים לשחיטה. "הפגיעות מזוויעות לחלוטין", סיפרה בורדן.
החמורים מתרבים לאט במיוחד
הדרישה לחמורים ולסוסים כל כך גבוהה עד שאפילו סוסות בהריון, סייחים צעירים וחמורים חולים ופצועים מובלים לשחיטה. "החמורים מתרבים לאט במיוחד, סוסה או אתון נושאות את הסייח ברחמן במשך שנה, והם מגיעים לבגרות לאיטם", המשיכה בורדן. "שיעורי הפריון שלהם גם הוא נמוך ולמגזר החקלאי יש בעיה לייצר מספיק צאצאים בכדי לספק את הביקוש למוצרי הגלם".
עד כה 18 מדינות נקטו בפעולות להתמודדות עם המשבר בענף החמורים, אך גם באזורים שבהם שחיטת החמורים הוצאה מחוץ לחוק, כמו בגאנה או במאלי, חוסר פיקוח עלול להוביל להעברתם לשחיטה במדינות אחרות.