דניאל ליפמן, כתב המגזין האמריקני "פוליטיקו" שחשף את הריגול הישראלי בוושינגטון, התראיין לתוכנית "שש עם עודד בן עמי" והתייחס להכחשה של ראש הממשלה, בנימין נתניהו: "אנחנו מאוד בטוחים במקורות שלנו, הסיפור שחשפנו מאוד מבוסס".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"הסיפור הגיע משלושה בכירים לשעבר בממשל, וגם מאנשים שהזדהו בשמם", הסביר ליפמן בריאיון. "אפילו דניאל בנג'מין, המנהל לשעבר של המשרד ללוחמה בטרור במחלקת המדינה האמריקנית, סיפר על פגישה שלו עם ראש המוסד. הוא סיפר שראש המוסד אמר לו 'אנחנו לא מרגלים אחרי ארה"ב', ובנג'מין ענה על זה 'אם תמשיך לומר דברים מגוכחים כל כך אני אסיים את הפגישה הזו'".
ליפמן המשיך: "אף אחד בבית הלבן או ב- FBI לא הכחיש את המידע הזה, אז אנחנו מאוד בטוחים בעצמנו". כשנשאל מדוע הבית הלבן לא הגיב, הסביר ליפמן: "כדי לא לעשות בלגן, בגלל הקשר הקרוב של הממשל עם נתניהו ועם הממשלה בישראל, הממשל האמריקני לא מרגיש צורך לייצר קונפליקטים. הם לא הולכים לגנות כל צעד של ריגול, יש כל מיני סיבות, אבל זה בהחלט הרים גבות".
ליפמן גם נשאל על הקשר של הסיפור שחשף לפרשת פולארד: "אחרי העניין עם פולארד היה מן הסכם לא פורמלי בין המדינות, שלא ישמשו באזרחים ישרלאים לריגול בישראל או באזרחים אמריקנים לריגול בארה"ב - זה לא מפר את ההסכם הזה. ריגול מהסוג הזה הוא מקובל, ויש כאלה שאמרו לנו אפילו שארה"ב גם עושה את זה בישראל".
ליפמן סיים: "לישראל יש את אחד מאגפי המודיעין האגרסיביים ביותר, הם טובים מאוד בזה. יש מעט מדינות בעולם שיוכלו להציב מערכות ריגול בוושינגטון, בקרבת הבית הלבן. אני סומך על המקורות שלי".
הבוקר פורסם תחקיר ב"פוליטיקו", לפיו ממשל ארה"ב הגיע למסקנה שישראל היא זו שעומדת מאחורי הצבתם של מכשירי האזנה לטלפונים סלולריים, בסביבת הבית הלבן וסמוך למתקנים רגישים נוספים בוושינגטון. בתחקיר צוטטו שלושה בכירים לשעבר בממשל האמריקני, שלא הזדהו בשמם.